Agis

Agis studenten zorgverzekering

Wanneer je kiest voor een Agis Zorgverzekering dan heb je de keuze uit verschillende soorten polissen. Zo is er een naturapolis (de Agis Basispolis basic) en een restitutiepolis (de Agis Basispolis), maar daarnaast ook een internet zorgverzekering (de Agis Internet Basispolis).

Vergelijk hier je zorgverzekering

top 3 studenten zorgverzekering 2018

Verschillen tussen polissen

Bij de naturapolis bied de verzekering je de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal zorgverleners die onder contract zijn genomen door de verzekeraar. Deze zijn geselecteerd op hun kwaliteiten en vaardigheden, zodat je altijd verzekerd bent van goede zorg. Een ander voordeel is dat je hierbij zelf geen declaraties hoeft in te dienen en ook niet eerst de kosten hoeft voor te schieten. Bij de Internet Basispolis ben je ook gebonden aan de zorgverleners die onder contract staan. Als je daarentegen kiest voor een restitutiepolis dan kun je zelf bepalen bij wie je onder behandeling wilt. Hierbij geldt wel dat je vooraf dient te betalen en dit krijgt terugbetaald door de verzekering. Voor jongeren heeft Agis een speciale jongerenverzekering die valt onder TakeCareNow. Ook dit is een internetbasispolis, waarmee je terecht kunt bij zorgverleners die onder contract staan.

Kortingen en aanvullende verzekering

Indien je in aanmerking komt voor een collectiviteitsregeling, dan kun je op de kosten van de basisverzekering besparen. Ook is het mogelijk om een hoger eigen risico af te sluiten, waarbij je maandelijks minder zult betalen. Echter zul je in eerste instantie meer zelf moeten betalen op het moment dat je wel zorg nodig hebt. Om goed verzekerd te zijn voor bijkomstige zorg, kun je bij Agis een aanvullende verzekering afsluiten. Hierbij zijn verschillende polissen beschikbaar die zich richten op doelgroepen als jongeren, alleenstaanden of stellen, gezinnen en 50 plussers. Zo blijft zorg gericht op individuele behoeften.