Studenten Zorgverzekering 2015

Iedereen weet dat er enorm veel keuze is rondom allerlei verschillende zorgverzekeringen. Dit zorgt ervoor dat mensen vaak niet weten welke verzekeraar ze moeten kiezen. Welke past het beste bij jouw wensen en past dat ook bij jouw portemonnee? De zorgverzekering kost gemiddeld ongeveer honderd euro per maand. Dit is echter afhankelijk van de verzekeraar die jij hebt en of je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering hebt. Het is goed om te weten waar je aan toe bent als je van plan bent om over te stappen. Let daarom goed op welke verzekering goed bij jou en jouw wensen past. Info over 2016?

Zorgverzekering 2015

Als student zijnde heb je het niet breed als het gaat om geld. Hierom willen de studenten vaak de meest goedkope verzekering. Bovendien ben je jong en ga je ervan uit dat er eigenlijk maar weinig mankeert aan je. Misschien breng je eens in de zoveel tijd eens een bezoekje aan de dokter, maar verder is er niets met je aan de hand. Is het dan wel nodig om te kiezen voor een dure verzekering die alles dekt, terwijl er eerder met jou ook niets mis was?

Wisselen van verzekering

Misschien heb jij een zorgverzekeraar gezien die beter past bij jou en jouw wensen. Je kunt dan helaas nog niet meteen overstappen. Je mag namelijk maar een keer in het jaar van zorgverzekeraar wisselen. Als je wilt wisselen, moet je dit in de maand december doen. Zorg dat je je zorgverzekering in december stopzet, en meld je aan bij de nieuwe verzekeraar. Let op: het kan zijn dat jouw oude verzekeraar nog geld afschrijft in de maand januari. Dit kun je gewoon terug vragen!

Eigen risico
Het is in ieder geval zeker dat het eigen risico in 2015 nogmaals verhoogd zal worden, maar de hoogte hiervan is nog niet duidelijk. Dit is iets dat je mee moet nemen in de keuze bij het overstappen. Je kunt kiezen voor een hoog eigen risico, waardoor je maar een lage premie hebt. De premies zullen echter in 2015 ook weer omhoog gaan. Op dit moment is de meest goedkope zorgverzekering voor studenten ongeveer 66 euro. Je kan verwachten dat in 2015 dit bedrag verhoogd wordt met 20 procent, niet niets dus!

Waar moet je op letten?
Als jij volkomen gezond bent en eigenlijk nooit iets hebt, moet je uiteraard niet kiezen voor een dure verzekering waarbij alles gedekt wordt. Je kan dan gaan voor een verzekering met een hoog eigen risico. Weet jij van jezelf dat je bijvoorbeeld vaak gaatjes hebt en de tandarts echt nodig is? Kies dan voor een aanvullende verzekering voor de tandarts.

Zorgpremie 2015

De premie van de studenten zorgverzekering voor 2015 gaat gemiddeld tien euro per maand omhoog. Bronnen rond de begrotingsonderhandelingen hebben al bekend gemaakt dat ook het verplichte eigen risico enkele tientallen euro’s omhoog gaat. Volgens de coalitiepartijen zal het uitkomen op gemiddeld 1215 euro per volwassen verzekerde in 2015. Dit is in vergelijking met vorig jaar een stijging van 114 euro. Uiteindelijk beslissen de verzekeraars zelf in hoeverre deze premie doorberekend wordt. Dit wordt vermoedelijk in oktober bekend.

Overstappen

Je hebt een heleboel keuze tussen verschillende verzekeringen, maar als student zijnde kun je kiezen voor de meest goedkope. Tevens ontvang je in 2015 nog steeds jouw zorgtoeslag. Op dit moment is de meest goedkope verzekering 66 euro, en ontvang je 72 euro zorgtoeslag. Prima te doen en je hebt zelfs nog wat over! Het is nog niet duidelijk of de zorgtoeslag in 2015 omlaag of omhoog zal gaan. Dit zal verder dit jaar bekend worden. Het eigen risico wordt in 2015 in ieder geval nog niet afhankelijk van het inkomen.