Zorgverzekering Osteopaat

Met sommige klachten kan de huisarts je niet goed helpen. De huisarts kan je wel medicijnen voorschrijven om de klachten te verminderen, maar deze helpen niet altijd (voldoende). Ook kun je niet met alle klachten in het ziekenhuis terecht. Kunnen de huisarts en de specialisten in het ziekenhuis niets voor jou betekenen? Dan kun je proberen jouw klachten te verhelpen door met een alternatieve behandeling te starten.

Er zijn verschillende alternatieve geneeswijzen. Eén van deze alternatieve manieren om bepaalde klachten te behandelen, is osteopathie. Op deze pagina lees je hier meer over.

Wat is osteopathie?

Het woord ‘osteopathie’ is samengesteld uit twee woorden, namelijk ‘osteo’ en ‘pathos’. Het woord ‘osteo’ betekent ‘bot’. Het woord ‘pathos’ betekent ‘ziekte’. Zoals de naam van de alternatieve geneeswijze al verklapt, heeft osteopathie te maken met het behandelen van botten.

Een osteopaat voert allerlei handgrepen uit om jouw klachten te behandelen. Deze handgrepen focussen zich niet alleen op de botten, maar ook op de organen, de spieren, de bloedvaten en het zenuwstelsel. Zo wordt namelijk de achterliggende oorzaak van jouw klachten behandeld, niet alleen de symptomen. Ga je regelmatig naar een osteopaat, dan is de kans groot dat jouw klachten na een tijdje verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Een aanvullende verzekering voor osteopathie

Osteopathie is een alternatieve geneeswijze. De kosten van alternatieve geneeswijzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering Als je jouw behandelingen bij de osteopaat wil vergoeden bij je zorgverzekering, moet je een aanvullende verzekering afsluiten voor osteopathie. Sommige verzekeraars vergoeden de kosten voor een osteopaat gedeeltelijk. Deze aanvullende verzekering wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars aangeboden.

Zorgverzekeringen vergelijken

Wil jij de beste en goedkoopste zorgverzekering met aanvullende dekking voor osteopathie vinden? Vergelijk zorgverzekeringen dan met elkaar. Voor je het weet, heb je een verzekering gevonden die goed bij jou past én niet te duur is. Deze verzekering kun je direct afsluiten, zodat je jouw behandeling bij de osteopaat op de korte termijn kunt starten.