Zorgverzekeraars stoppen met laagste prijs voor 2016

Herken je dit?

Je ziet een reclame waar gesproken wordt over een zorgverzekering vanaf €68. Vervolgens bereken je je premie online en kan je deze zorgpremie met geen mogelijkheid meer terugvinden. In jouw situatie kom je op zijn minst uit op €95 per maand.

Veel mensen wel. De verschillende polisvarianten van zorgverzekeraars verschillen sterk en de bijbehorende prijssteling is daardoor lastig te vergelijken. Tot nu toe was het zo dat de meeste zorgverzekeraars op televisie en op de radio hun vanaf prijzen van de daken schreeuwden. De premie die hierbij genoemd werd was gebaseerd op een maximaal eigen risico en vaak een naturapolis. Dit betekende: veel risico en weinig vrije keuze.

Laagste prijs zorgpremie

De kunstmatige wijze waarop de vanaf-prijzen laag gehouden werden door zorgverzekeraars was veel mensen een doorn in het oog. Het kan gezien worden als misleiding en de vanaf-prijs zei uiteindelijk niets. Mensen zoeken namelijk juist naar kwalitatieve zorgverzekeringen en het meerendeel gaat zijn eigen risico niet verhogen. De grote zorgverzekeraars van Nederland hebben als goede voornemen dit jaar om geen lage vanaf premies te communiceren. Voortaan worden reële premies gecommuniceerd, dus zonder vrijwillig extra eigen risico.

[button color=”green” size=”medium” link=”https://www.studentenpolis.nl/zorgverzekering/” ]Vergelijk zorgpremies[/button]