Wat kost een begrafenis?

kosten begrafenis

Vroeg of laat krijgen we er allemaal met een begrafenis te maken. En ook al is het niet leuk om hier bij stil te staan, belangrijk is het wel. Als jezelf komt te overlijden, dan wil je niet dat je nabestaanden met een hoop ellende en hoge begrafeniskosten komen te zitten. Het is dan al een verdrietige tijd en dan wil je hen niet opzadelen met deze kosten. Hetzelfde geldt als niet jij, maar je partner of kind komt te overlijden. Ook hier wil je liever niet over nadenken, maar toch is het verstandig om een goede uitvaartverzekering te kiezen.

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

De kosten van een begrafenis zijn uiteraard afhankelijk van een aantal factoren. Een sobere uitvaart zal minder kosten met zich meebrengen dan een uitgebreide uitvaart. Maar ook bij een eenvoudige uitvaart moet je toch al gauw rekenen op zo’n 5000 euro aan kosten. Je moet er altijd rekening mee houden dat de kosten hoger zijn dan u denkt. Je weet van te voren niet precies hoeveel mensen de laatste eer willen bewijzen en de kosten van een begrafenis nemen ieder jaar toe. Een begrafenis van enkele duizenden euro’s kan over twintig jaar wel boven de €10.000 kosten.

Huidige kosten begrafenis

Maar wat kost een begrafenis vandaag de dag dan? Ook dat is lastig aan te geven, omdat het afhankelijk is van uw wensen en die van uw gezinsleden. Qua richtprijs kan je ervan uitgaan dat een eenvoudige begrafenis rond de €5.000 kosten, een wat uitgebreidere rond de €8.000 en een zeer uitgebreide begrafenis al gauw rond de €12.000. Als dit bedragen zijn die je niet zomaar voor handen hebt, dan doe je er zeer verstandig aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je kan dan een groot deel van de kosten, al dan niet alle kosten, afdekken.