Zilveren Kruis

Ook als student zijnde moet je goed verzekerd zijn. Een basisverzekering is al sinds enkele jaren verplicht, maar een aanvullende Zilveren kruis studentenverzekering kan je helpen voorbereid te zijn op onverwachte momenten. Een Zilveren Kruis Studenten zorgverzekering kan je net dat beetje extra bieden en je helpen op langere termijn geld te besparen. Zilveren Kruis is onderdeel van de Zorggroep Achmea. Samen met andere onderdelen van dit bedrijf is Zilveren Kruis de grootste verzekeraar van Nederland. De Zilveren Kruis zorgverzekering werd opgericht in 1949, maar werd in het jaar 1995 onderdeel van de Zorggroep Achmea. Zilveren Kruis biedt verschillende verzekeringen aan en, zoals het geval is bij veel zorgverzekeringen, des te jonger je bent, des te minder je betaalt. Als student is dat uiteraard van groot voordeel.

Studentenverzekering van Zilveren Kruis

Zilveren Kruis biedt drie varianten van de verplichte basisverzekering. Het voordeel van deze verzekeraar is dat je ten eerste veel keuze hebt, en bovendien zijn de basispakketten ook relatief goedkoper dan andere zorgverzekeringen. Tevens liggen de vergoedingen een stuk hoger, zodat je dus uiteindelijk minder hoeft te betalen. Zilveren Kruis biedt de volgende drie basisverzekeringen; Beter Af Selectief, Beter Af en Beter Af Exclusief. Beter Af Selectief is het goedkoopste pakket. Het grootste verschil tussen de basisverzekeringen is de vergoeding die je ontvangt wanneer je medische hulp inroept die niet aangesloten is bij deze verzekeraar. De vergoedingspercentages voor deze diensten zijn respectievelijk 70% voor het goedkoopste pakket en 80% en 100% voor de duurdere pakketten. De kosten voor het basispakket zijn afhankelijk van het eigen risico.

Aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis

Zilveren Kruis biedt eigenlijk een aanvullende verzekering in vier varianten. Het enige verschil is de hoogte van de vergoedingen en uiteraard de prijs van het pakket. De aanvullende verzekering is ingedeeld in het pakket Beter Af Plus, met een, twee, drie en vier sterren. Beter Af Plus met vier sterren biedt de meeste vergoedingen en is ook het duurst. Voor studenten is het Beter Af Plus pakket met twee sterren ideaal. De prijs is laag en er zit alles in wat je als student nodig zou hebben, waaronder ruime vergoedingen voor brillen en contactlenzen, alternatieve geneeswijzen en bovendien een ruime vergoeding voor een cursus om te stoppen met roken of te stoppen met het gebruik van alcohol. Een aparte Zilveren kruis studenten zorgverzekering is er niet, maar je krijgt van Achmea wel ee extra korting. Zo krijg je 5 procent korting op de basisverzekering en 10 procent korting op een aanvullende verzekering. Mocht je kiezen voor een tandartsverzekering krijg je hier ook nog 10 procent korting op. Wel is het nodig om te kiezen voor de collectiviteit FitClub om in aanmerking te komen voor deze kortingen. Voor de FitClub zelf betaal je niets.

[button color=”green” size=”medium” link=”https://www.studentenpolis.nl/studenten-zorgverzekering/” ]Vergelijk zorgverzekeringen[/button]

Zilveren Kruis studentenverzekering is dus ideaal voor studenten op een kleiner budget, die een grotere behoefte hebben aan meer vergoedingen. Bovendien geeft Zilveren Kruis je verschillende keuzes, zodat je altijd verzekerd bent volgens je eigen behoefte.