VGZ

Al in 1741 besloot de Broederschap van timmerlieden, een fonds op te richten om de ziektekosten van hun leden te betalen. Deze ‘ziekenkas’, ook wel Timmermansbus genoemd, was de verre voorvader van VGZ zorgverzekering. Officieel is de Stichting Volksgezondheidszorg Zuid-Nederland, zoals VGZ toen voluit heette, opgericht in 1948. In feite had de stichting een sociale doelstelling: een goede en betaalbare zorgverzekering bieden aan mensen die niet langer gebruik konden maken van de ziekenfondsverzekering, omdat zij de loongrens hadden overschreden.

Fusies VGZ

Eind vorige eeuw fuseerde VGZ, met een aantal andere Zuid-Nederlandse ziekenfondsen, die samen werkten aan een stelsel waarbij het onderscheid tussen particuliere en ziekenfondsverzekering zou moeten verdwijnen. Na weer een fusie in 2004, dit keer met de ziektekostenverzekering voor ambtenaren IZA en de daaropvolgende samensmelting met Trias en Univé, ontstond in 2011 de Coöperatie VGZ UA (zorgverzekeringen) en Univé UA (schadeverzekeringen).

Zorg verbeteren door samenwerking

Tegenwoordig is VGZ geen gewone zorgverzekeraar, maar een uiterst moderne en vooruitstrevende zorgorganisator. Bij VGZ ben je namelijk niet alleen verzekerd tegen een uitgebreid pakket van ziektekosten. VGZ onderscheidt zich van de standaard zorgverzekeraar doordat zij de zorg anders wil organiseren en daarmee verbeteren. Door samen met haar leden en de zorgverleners de zorg beter af te stemmen op de persoonlijke situatie van iedere zorgbehoevende, beoogt VGZ op het juiste moment de juiste zorg te bieden. Zo blijft de zorg betaalbaar en kunnen de premies laag blijven. De samenwerking met leden en zorgaanbieders heeft ook geleid tot de VGZ Studenten Zorgverzekering.

De beste deal voor studenten

Studenten blijken behoefte te hebben aan hoge vergoedingen voor fysiotherapie, vaccinaties, anticonceptie en alternatieve zorg. Daarom heeft VGZ, naast de bestaande VGZ Zorgverzekering, de VGZ Studenten Zorgverzekering samengesteld. Een pakket dat niet alleen voorziet in de behoefte van de moderne en vooruitstrevende student, maar ook nog eens tegen een uiterst scherpe premie.
Het pakket omvat:

  • Vrije keuze uit alle gecontracteerde zorgaanbieders
  • Beweegzorg, waaronder fysiotherapie tot €200,00 per jaar*
  • Vaccinaties tot €200,00 per jaar*
  • Spoedeisende hulp op vakantie, wereldwijd*
  • Alternatieve zorg tot €300,00 per jaar*
  • Volledige vergoeding anticonceptie*
  • Tandheelkundige zorg**

* VGZ Aanvullend goed
** VGZ Tand Goed: 80% vergoeding met een maximum van €250,00 per jaar

Hoewel de premie voor een student uiterst laag is, kun je gebruik maken van alle services van VGZ Zorgverzekering, zoals een gratis persoonlijk advies van de VGZ Zorgadviseur, de mogelijkheid om je zorgzaken online te regelen via ‘mijn VGZ’, de mogelijkheid om zorgaanbieders te vergelijken, zodat je de juiste keuze maakt en de mogelijkheid om de ‘VGZ Zorghulp App’ te downloaden, zodat je geen enkel doktersgesprek vergeet.