Unive

Univé Zorgverzekering biedt verschillende verzekeringen aan op gebied van zorg en gezondheid. Hiermee kun je je verzekeren tegen kosten die kunnen voortkomen uit medische behandelingen. Je hebt hierbij de keuze uit een basisverzekering, aanvullende verzekeringen en verzekeringspolissen voor tandarts kosten.

Keuze basisverzekering

Bij Univé Zorgverzekering kun je kiezen uit twee basisverzekeringen, met het onderscheid tussen een naturapolis (Univé Zorg Geregeld polis) en een restitutiepolis (Univé Zorg Vrij polis). Uiteraard is de inhoud van beide verzekeringen vastgelegd door de overheid, echter kun je bij de naturapolis kiezen uit zorgaanbieders die onder contract zijn genomen door de verzekering en waarmee afspraken zijn gemaakt. Met een restitutiepolis heb je de vrijheid om zelf een zorgaanbieder uit te kiezen. Mogelijk heeft dit wel gevolgen voor de vergoeding. Met beide verzekeringen blijf je verzekerd van voldoende vergoeding voor mogelijke zorgkosten. Met de basisverzekering heb je recht op basiszorg, zodat je naar een huisarts en ziekenhuis kunt gaan of kraamzorg kunt aanvragen. Voor bepaalde kosten in de basisverzekering is wel het eigen risico van toepassing, waardoor je eerst tot een bepaald bedrag zelf zult moeten bijspringen. Ook dit is wettelijk bepaald. Univé Zorgverzekering bied je de mogelijkheid om dit eigen risico te verhogen, zodat je een lagere maandelijkse premie zult hoeven te betalen.

Aanvullende verzekeringen

Bij de aanvullende verzekeringen, waarmee je verzekerd voor kosten voor fysiotherapie of vaccinaties, kun je kiezen uit drie verschillende pakketten, namelijk Univé Extra Zorg polis Goed, Beter en Best. Op de website staat precies vermeld waarvoor je verzekerd zult zijn bij elk van deze pakketten. Eveneens is een aanvullende tandartsverzekering mogelijk, waarbij je kunt kiezen uit een Tand Goed pakket, of Beter en Best. Kortingsmogelijkheden zijn mogelijk door een collectiviteitsregeling of door een eenmalige uitbetaling van de volledige jaarpremie. Declaraties zijn heel gemakkelijk online door te geven, zodat zorg snel en gemakkelijk wordt geregeld.