ONVZ

Bij ONVZ Zorgverzekering kun je als student kiezen uit een basisverzekering en daarnaast een aanvullende verzekering. Om helemaal verzekerd te zijn van een goede zorgbehandeling en vergoedingen, is er bovendien de keuze voor een Excellente studenten zorgverzekering.

Voordelen Vrije Keuze Basisverzekering

De basisverzekering van ONVZ is een restitutiepolis, waardoor je beschikt over vrije keuze. Deze verzekering vergoedt medische kosten die het meest voorkomen, zodat je altijd naar een huisarts en specialist kunt gaan of kunt worden opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast zijn geneesmiddelen of medicatie die je nodig hebt, vergoed. Bij ONVZ heb je in het bijzonder de mogelijkheid om zelf te bepalen wie je (huis)arts of ziekenhuis is waar je naar toe wilt of door behandeld wilt worden. Dit is lang niet zo bij iedere verzekering. Ook is het mogelijk om zelf een eigen risico te kiezen, die bovenop het wettelijk bepaalde bedrag komt. Hierdoor kun je zorgen dat je maandelijkse premie wordt verlaagd.

Uitbreiden basisverzekering

De basisverzekering kan worden uitgebreid door het afsluiten van aanvullende verzekeringen, en tandartsverzekering of een Privé zorgpakket. Voor de aanvullende verzekeringen kun je kiezen uit de Startfit, Extrafit, Benfit, Optifit, Topfit en Superfit. Elk heeft zijn eigen specificaties aan vergoedingen. De laatste drie vallen onder de Excellent aanvullende verzekeringen. Om te bepalen welk pakket bij jouw situatie aansluit, kun je de website raadplegen. Ook voor de aanvullende tandverzekering zijn verschillende pakketten mogelijk. Ook hiervan zijn de verschillen duidelijk op de website aangegeven. Het Privé zorgpakket biedt extra comfort bij een ziekenhuisopname. Hierbij kun je rekenen op een privé kamer in het ziekenhuis, voorzien van mogelijk extra luxe artikelen en benodigdheden, een zorg assistent. Dit kan elk afzonderlijk, maar ook gecombineerd worden verzekerd.

Via een ONVZ zorgverzekering kun je heel gemakkelijk zelf bepalen welk pakket het meeste voordelen biedt. Je bepaalt zo zelf waarvoor je verzekerd wilt zijn, zonder teveel hiervoor te hoeven betalen.