De Goudse

De Goudse Zorgverzekering werkt samen met VGZ, waardoor je kunt profiteren van de zorgaanbieders die door deze verzekeraar zijn ingekocht. Dit garandeert zorg die deskundig en kwalitatief is. Er is een groot aantal zorgaanbieders die zijn gecontracteerd en waarmee gedegen afspraken zijn gemaakt over het soort zorg wat kan worden geboden. Hierdoor weet je vooraf precies waar je aan toe bent en zal een behandeling snel en effectief vorm kunnen worden gegeven. Tevens zul je minder lang hoeven wachten voordat je voor een behandeling terecht kunt. Kosten voor een behandeling worden bovendien volledig vergoed. Uiteraard kun je naast een dergelijk naturapolis ook kiezen voor een restitutiepolis, waarbij je zelf een zorgaanbieder kunt uitkiezen. Informeer hierbij vooraf hoeveel er uiteindelijk vergoed zal kunnen worden, zodat er geen verrassingen zijn achteraf.

Eigen bijdrage GGZ

Indien je een tweedelijns GGZ-behandeling wenst te nemen, zal een wettelijke eigen bijdrage nodig zijn. Dit bedrag zal door de Goudse Zorgverzekering bij jou in rekening worden gebracht. Hiervoor zal niet het eigen risico kunnen worden aangesproken, maar eerder hier nog bovenop worden verrekend.

Declaraties

Bij een naturapolis zullen de kosten direct vanuit de zorgverlener naar de verzekering worden gestuurd, waardoor je hier zelf geen omkijken naar hebt. Je hoeft eveneens het bedrag eerst voor te schieten. Dit is anders bij een restitutiepolis, aangezien de factuur dan direct aan de verzekerde zelf wordt gericht. Door middel van het indienen van declaraties kun je vervolgens dit bedrag terugvragen aan de verzekering.

Voor advies of vragen rondom de verzekering, het vinden van een geschikte zorgaanbieder of het afhandelen van declaraties kun je terecht bij een zorgadviseur of de klantenservice van de Goudse Zorgaanbieder. Bekijk hiervoor de website van de Goudse. Hier vind je bovendien alle informatie die je maar nodig hebt om een goede overweging te maken, op het moment dat je een verzekering wilt aanvragen of wilt gaan overstappen.