De Friesland

Bij de Friesland Zorgverzekering kun je een basisverzekering afsluiten die een groot deel van mogelijke zorgkosten dekt. Hierbij gaat het voornamelijk om basiskosten die gemaakt worden door een bezoek aan een huisarts, ziekenhuis of als je geneesmiddelen haalt bij een apotheek. Deze studenten basisverzekering is een verplichte verzekering. De invulling is bij elke verzekering hetzelfde, echter verschilt de premie vaak wel onderling. Indien je kosten verwacht voor behandelingen die buiten de basisverzekering vallen, of wanneer je hiervoor wilt zijn verzekerd, dan kun je de basisverzekering aanvullen met een aanvullende verzekering. Dit is ook mogelijk voor tandartskosten. Bij de Friesland Zorgverzekering zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Zelfs binnen de basisverzekering kun je kiezen uit Online Verzorgd, Alles Verzorgd en Vrije Keuze pakketten. De eerste betreft een pakket waarbij alle zorgzaken online kunnen worden afgehandeld. De overige pakketten onderscheiden zich als een naturapolis en een restitutiepolis. Bij de eerste zul je een keuze kunnen maken uit gecontracteerde zorgaanbieders, waarbij een snelle en deskundige zorgbehandeling kan worden gegarandeerd. Dit zie je terug in de premieprijs. Bij de andere kun je zelf kiezen naar wie je toe wilt voor een behandeling. De premie zal hierdoor iets hoger uitvallen.

Uitbreiden zorgverzekering

Voor bijkomstige kosten voor onder andere fysiotherapie, een bril of alternatieve behandelingen zal het handig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hierbij kun je kiezen uit de pakketten AV Budget, AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal. Op de website kun je de verschillen bekijken en bepalen welke het meest geschikt is voor jouw situatie.
Kortingen op premies kun je verkrijgen als je toetreedt tot een collectief, die meestal vanuit een werkgever of sportvereniging wordt aangeboden.

Mijn de Friesland

In een online persoonlijke omgeving kun je heel gemakkelijk inzicht krijgen in jouw gegevens. Hier vind je informatie over jouw zorgverzekering, wijzigingen die kunnen voorkomen, maar ook overzichten van ingediende declaraties. Je kunt hier heel gemakkelijk nieuwe declaraties doorsturen, zodat deze snel en effectief kunnen worden verwerkt. Zo hoef je niet op zoek naar formulieren of te wachten totdat de post deze bij de verzekering aflevert. Je ontvangt daardoor ook snel weer de betaling terug.