De Amersfoortse

Bij de Amersfoortse Zorgverzekering kun je zelf bepalen naar welke zorgverlener je wilt gaan. Voor het aanbod aan zorg en type behandelingen zijn niet vooraf afspraken gemaakt met verschillende zorgaanbieders. Toch is het mogelijk om een lage premie voor de studenten basisverzekering te realiseren. Zeker indien het mogelijk is om deel te nemen aan collectief, zal hierop korting kunnen worden gegeven. De basisverzekering geeft garantie op kwalitatieve zorg, die snel geboden kan worden. Er wordt actief meegeholpen om de wachttijd met 3 tot 6 weken te verkorten, zodat je sneller een behandeling kunt krijgen dan normaal mogelijk is.

Aanvullende zorgverzekering

Naast de basisverzekering kun je de vergoedingen voor behandelingen die hier buiten vallen, opnemen door een aanvullende verzekering af te sluiten. Hieraan gaat geen medische keuring vooraf. Je kunt kiezen uit een Budget, Basis, Uitgebreid of Optimaal aanvullend pakket. Afhankelijk van de individuele behoeften kun je dus zelf bepalen welk pakket hierbij het beste aansluit. Ook is er een aanvullende verzekering die specifiek is gericht op de doelgroep jongeren in de leeftijd van 18-31 jaar. Naast deze aanvullende verzekeringen kun je kiezen voor een tandartsverzekering zodat je ook voor deze kosten bent verzekerd. Een bijkomstige bonus is het voordeel wat is te behalen met de Wildcard, die je ontvangt als je een basis- of aanvullende verzekering afsluit. Hiermee krijg je eenmalig een vergoeding van maximaal € 250,- op een behandeling die de verzekering normaal gesproken niet vergoedt.

Mijn Amersfoortse

Alle zorgzaken regel je heel gemakkelijk zelf via de online persoonlijke omgeving, genaamd mijn Amersfoortse. Hier vind je een overzicht van alle mogelijke declaraties die je in de loop der tijd hebt ingediend en gegevens over bijvoorbeeld het resterende eigen risico wat nog open staat. Ook kun je hier eenvoudig zelf nieuwe kosten voor behandelingen declareren en wijzigingen doorvoeren. Hierdoor hoef je niet onnodig langer te wachten op teruggave van voorgeschoten kosten. Actuele berichten over je zorgverzekering vind je in het digitale postvak wat onderdeel is van deze persoonlijke omgeving. Doordat je met je digiD inlogt, ben je verzekerd van een goede beveiliging en kan niemand ongevraagd toegang krijgen tot jouw persoonlijke gegevens.