CZ

Een zorgverzekering kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Vooral voor studenten met een krap budget kan het helpen om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken voor het beste pakket tegen de beste prijs. CZ is een van de drie grootste zorgverzekeringen in Nederland en werkt zonder winstoogmerk. De zorgverzekering werd opgestart in het jaar 1930. Het is dus een verzekering met een rijke ervaring. Tot het jaar 2008 heette CZ bog OZ. Als je voor een CZ zorgverzekering kiest heb je verschillende mogelijkheden. Hieronder volgt meer uitleg over de verschillende verzekeringen van CZ.

Studenten Zorgverzekering van CZ

Tegenwoordig is het verplicht een basisverzekering te nemen. In de CZ zorgverzekering zitten dan ook alle nodige vergoedingen. CZ biedt 3 verschillende basisverzekeringen aan; de Zorgbewustpolis, Zorg-op-maatpolis en de Zorgkeuzepolis. De Zorgkeuzepolis is een restitutiepolis. Terwijl de Zorgbewustpolis een Naturapolis is, net als de Zorg-op-maatpolis. Het verschil tussen deze drie is naast de prijs, het bedrag dat je vergoedt krijgt voor niet-gecontracteerde zorgverleners en de keuze uit de bedragen voor het eigen risico. De Zorgbewustpolis is de goedkoopste CZ zorgverzekering en hier krijg je 50% vergoedt als je naar een arts gaat die niet bij CZ aangesloten is. Tevens kun je hier uit twee verschillende bedragen kiezen voor je eigen risico. De andere twee bieden respectievelijk 75% en 100% vergoeding aan. De kosten van een CZ zorgverzekering zijn relatief lager dan sommige andere verzekeringen, maar liggen nog steeds op het gemiddelde.

Aanvullende verzekeringen van CZ

CZ biedt uiteraard ook verschillende aanvullende verzekeringen. In tegenstelling tot andere verzekeraars is de keuze hierin redelijk ruim. Zo heb je de Basis, Plus, Top, Jongeren, Gezinnen en 50+ aanvullende CZ zorgverzekering. Als je een student bent dan is de CZ studenten zorgverzekering, oftewel het Jongeren pakket ideaal. Je betaalt een lage prijs maar hebt wel het voordeel van ruime vergoedingen. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 450 euro voor de tandarts per jaar vergoed. Dat is erg voordelig, want zo bespaar je niet alleen de kosten voor de tandarts, maar ook is het niet per se nodig om nog een extra tandartsverzekering te nemen. Met een vergoeding van maximaal 450 euro bij de CZ studenten zorgverzekering, staat deze verzekeraar bovendien in de top. 450 euro is een aardig bedrag voor een tandarts, en met reguliere zorg zul je hier waarschijnlijk niet aankomen. Heb je meer problemen met je tanden kun je er nog altijd voor kiezen om een tandartsverzekering van CZ erbij te nemen, mocht je budget dit toestaan. In de CZ studenten zorgverzekering worden ook brillen en contactlenzen vergoed, net als 100% van de vaccinaties.

Overige verzekeringen

CZ biedt nog twee tandartsverzekeringen aan. De Tandarts en de Uitgebreide Tandarts. Neem je al een CZ studenten zorgverzekering, dan krijg je hetzelfde vergoed als met een Tandarts verzekering. De Uitgebreide Tandartsverzekering biedt een hogere vergoeding. Bij beide verzekeringen is ook Orthodontie inbegrepen. Als je op zoek bent naar een goede zorgverzekering voor een redelijke prijs dan zit je bij CZ goed. In vergelijking met andere verzekeraars is CZ niet bijzonder veel goedkoper, maar op een studenten budget helpen alle beetjes. Bovendien heb je met een CZ zorgverzekering het voordeel dat je van ruime vergoedingen geniet en bovendien een ruime keuze hebt in verzekeringen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij jouw behoeften aansluit.