Anderzorg

Anderzorg Zorgverzekering is een naturapolis waarbij zorg wordt aangeboden via zorgverleners die bij de verzekeraar onder contract zijn genomen. Hierbij zijn afspraken gemaakt met vrijwel alle zorgaanbieders in Nederland, in totaal zo’n 34.000, waardoor een keuzevrijheid alsnog volop kan worden gegarandeerd. Via de online zorgzoeker op de website van Anderzorg Zorgverzekering kun je heel gemakkelijk een zorgverlener in jouw omgeving vinden en zoeken op vrijwel alle type zorg.

Aanbieden van betaalbare zorg

Anderzorg Zorgverzekering werkt samen met Menzis en profiteert daardoor van de zorg die wordt ingekocht. Er hoeven niet apart nog afspraken te worden gemaakt met zorgaanbieders, waardoor de kosten laag kunnen blijven. Echter blijf je verzekerd van een professionele en deskundige behandeling en behoud je een ruime keuze. Behalve kwaliteitseisen word er ook gezorgd voor een snelle behandeling en goed informatieverstrekking aan de patiënt, waardoor zorg effectief wordt. Er wordt telkens gekeken of de zorg goedkoper kan, maar toch net zo doeltreffend. Hierdoor blijft zorg betaalbaar. Goede zorg tegen een redelijke prijs is mogelijk door het maken van afspraken met zorgaanbieders. Hierbij wordt met name gekeken naar de wensen en verwachtingen vanuit de patiënt, zodat er juiste zorg wordt ingekocht. Er wordt gecontroleerd op het onnodig aanbieden van dure behandelwijzen.

Overige zorg en mobiel declareren

Indien je als student toch een behandeling wenst bij een zorgaanbieder zonder contract, dan blijft dit uiteraard mogelijk. De vergoeding kan dan echter niet op eenzelfde manier volledig worden voldaan. Indien de behandeling valt onder de aanvullende verzekering bestaat de kans dat deze geheel door jezelf zal moeten worden betaald. Op het moment dat je een declaratie wilt doorgeven, kun je dit heel gemakkelijk via je mobiel doen. Dit kan via de Anderzorg App voor iPhone, iPad en Android-toestellen. Vul je gegevens in en maak een foto van de rekening. Vervolgens stuur je deze door en zal de declaratie worden verwerkt.