Buitenlandse Master

Voor veel mensen is het een droom of een wens om eens in het buitenland te studeren. Nieuwe mensen, nieuwe kennis en vooral een nieuwe omgeving. Door deze nieuwe omgeving kunnen een hoop mensen zichzelf beter motiveren en concentreren op hun nieuwe opleiding. Dit resulteert dan ook in betere resultaten op de opleiding en zorgt ervoor de opleiding een stuk effectiever is. Ook masteropleidingen zijn in het buitenland te volgen en worden vaak hoger ingeschat door de banenmarkt dan een Nederlandse master opleiding. Dit zorgt ervoor dat je na het afronden van deze opleiding een stuk aantrekkelijker bent voor de Nederlandse banenmarkt waardoor je eenvoudig en snel aan de bak kunt komen. Niet geheel onaantrekkelijk als je dat al van te voren weet.

Diplomasupplement

Vraag een diplomasupplement aan bij jouw Nederlandse opleiding. Daar staat bijvoorbeeld in dat de opleiding en de graad erkend zijn, hoe ons cijfersysteem werkt en dat een hogeschool in het buitenland een University of Applied Science is. Op deze manier kan de buitenlandse opleiding jouw niveau inschatten en kijken of je van toegevoegde waarde bent op de opleiding. Het is voor deze opleidingsinstituten dan ook een must om enkel en alleen studenten toe te laten die ook echt daadwerkelijk iets te zoeken hebben op de opleiding. Hierdoor zorgen zij ervoor dat de opleiding een stuk succesvoller is en de student niet met een rot gevoel keer op keer naar de opleiding komt. Wel zo fijn als deze student van kilometers ver moest komen om deze opleiding te volgen.

Master buitenland met Nederlandse HBO-bachelor opleiding

Als een hbo-bachelor graad niet rechtstreeks toegang geeft tot buitenlandse masteropleidingen, komt dat vaak omdat men in het buitenland denkt dat een hogeschool geen echte universiteit is. je kunt er dan op wijzen dat jouw hbo-graad in Nederland wel toegang geeft tot masteropleidingen en dat jouw graad officieel erkend is. Vaak zullen ze dan toch jouw aanvraag goedkeuren nadat je een test heeft afgelegd. De universiteiten zijn daar zo anders in vergelijking met de Nederlandse hogescholen dat het voor hen maar ook zeker voor je zoeken is naar een midden weg. Als deze midden weg eenmaal gevonden is kunnen jullie een lange en vruchtbare samenwerking aangaan die zal resulteren in een mooi nieuw diploma voor je en een bak ervaring waarmee je op de Nederlandse banenmarkt een stuk waardering zult ontvangen. Deze waardering geeft je voorrang op andere sollicitanten en levert je dus een enorm voordeel op.