Uitvaartverzekering

Heb je momenteel al een uitvaartverzekering of heb je er nog nooit over nagedacht een dergelijke verzekering af te sluiten? Er zijn nog steeds veel Nederlanders die geen uitvaartverzekering hebben afgesloten. Ouders met kinderen verzekeren hun kinderen mee, maar als de leeftijd van 18 bereikt wordt stopt de verzekering voor de kinderen. Vanaf die leeftijd moet er een aparte uitvaartverzekering afgesloten worden, lang niet iedereen doet dit. Ook als student is het goed om na te denken over dit soort zaken.

Kosten voor de uitvaart

Niemand weet hoelang het leven duurt. Elke dag weer overlijden er mensen tijdens een verkeersongeval, door een hartaanval of een nare ziekte. Na het overlijden zal er een uitvaart plaatsvinden. Als je een uitvaartverzekering hebt afgesloten worden de kosten voor een deel gedekt door de verzekeraar. Hoeveel de verzekeraar betaalt hangt af van het afgesloten pakket. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig zo’n 8.000 euro. Als de verzekering 5.000 euro dekt, dan zal er nog 3.000 euro bijbetaalt moeten worden. Dit wordt gedaan door de nabestaanden die achter blijven.

Laat je nabestaanden niet met kosten achter

Als je niet wilt dat je nabestaanden voor de kosten van je uitvaart moeten opdraaien, zorg dan voor een goede uitvaartverzekering. Als je al een verzekering hebt is het verstandig om te bekijken voor welk bedrag je verzekerd bent. Als dit bedrag laag is kun je overwegen om de verzekering te wijzigen en de uitvaart voor een hoger bedrag te verzekeren. Ben je nog helemaal niet verzekerd dan raden wij je aan om op korte termijn een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo zorg je ervoor dat de verzekeraar de kosten betaalt en niet de nabestaanden. Het zou jammer zijn als je kinderen voor alle kosten moet opdraaien, toch? Ze hebben immers al genoeg verdriet nadat je bent overleden.

Vergelijken van uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende partijen die graag een uitvaartverzekering willen verkopen. Niet vreemd als je bedenkt dat je tientallen jaren voor een uitvaart verzekering betaalt. Iedere verzekeraar wil dan ook dat je klant wordt. Wij raden je aan om de verschillende studenten uitvaartverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van de verzekeringen is erg eenvoudig, je kunt diverse vergelijkers via internet raadplegen. Binnen een minuut zie je welke uitvaartverzekering de goedkoopst is.

Wij raden je aan om niet alleen naar de hoogte van de premie te kijken, maar ook naar de kwaliteit van een verzekeraar. Heeft de verzekeraar veel tevreden klanten, dan zit het wel goed met de kwaliteit. Als je veel negatieve recensies leest, dan is het verstandiger om een uitvaartverzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten.