Aanvullende zorgverzekering

De vraag die de meeste studenten zich afvragen is, heb ik een aanvullende zorgverzekering nodig? Dat hoeft niet altijd zo te zijn, maar vaak in de meeste gevallen is het helemaal niet verkeerd om een aanvullende zorgverzekering te hebben. Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder is wettelijk verplicht om een basisverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar. De mogelijkheid is er om naast de basisverzekering ook een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Maar waarom zou je eigenlijk een aanvullende zorgverzekering afsluiten?

Heb ik een aanvullende zorgverzekering nodig?

Zoals je misschien al weet dekt de basisverzekering de kosten van een medische behandeling. Sommige behandelingen worden geheel vergoed, terwijl andere behandelingen alleen maar gedeeltelijk vergoedt worden. Als je een medische check nodig hebt of als je een bril draagt, dan kan het vaak voordeliger zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Een aanvullende zorgverzekering dekt namelijk de kosten van een aantal bepaalde behandelingen die door de verzekeraar zelf in een pakket opgenomen zijn. Toch zijn er veel mensen die zich afvragen of ze wel een aanvullende zorgverzekering nodig hebben. De meeste mensen zijn namelijk bang dat ze maandelijks veel geld kwijt zijn. Maar toch is dat niet nodig, omdat het erg makkelijk te achterhalen is of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt.

Zo kun je als eerst het beste opschrijven welke zorg je nu denkt nodig te hebben. Heb je bijvoorbeeld veel gaatjes of heb je behoefte aan fysiotherapie? Of hoef je helemaal niet verzekerd te zijn voor deze behandelingen? Daarnaast kun je ook het beste even op de website van je verzekeraar kijken wat de kosten zijn van een aanvullende zorgverzekering. Daarna kun je het beste de kosten van de verwachte zorg op een rijtje zetten voor jezelf en deze vergelijk met de kosten van een aanvullende zorgverzekering. Dan moet je wel rekening houden met het feit dat sommige kosten maar één keer in een aantal jaar vergoedt wordt door verzekeraars.

Dan kun je gaan kijken wat het meest voordelig is. Want is het voordelig om een aanvullende verzekering te nemen, of misschien toch maar niet? Hier moet je voor jezelf een keuze maken. Wanneer je duurder uit bent met een aanvullende zorgverzekering, dan is het natuurlijk niet verstandig om een aanvullende zorgverzekering. Mocht je niet voor een aanvullende zorgverzekering kiezen, dan is het zeker verstandig om geld opzij te zetten. Zo heb je altijd geld achter de hand op het moment dat er wel zorg nodig is voor iets wat niet onder je basis zorgverzekering valt.

Hoe kies ik de juiste aanvullende zorgverzekering?

Om tot de juiste aanvullende zorgverzekering te komen kun je het beste voor jezelf opschrijven wat je nodig hebt en natuurlijk vergelijken. Online zijn er veel mogelijkheden waar je aanvullende zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je de aanvullende zorgverzekeringen vergelijken op prijs, voorwaarden en soorten aanvullende zorgverzekeringen. Aan de hand van de gegevens die je zelf kunt invullen zullen de online tools voor jou de beste aanvullende zorgverzekeringen selecteren.