Studenten Elektronica Verzekering

studenten elektronica verzekering

Studenten hebben vaak veel elektronica in huis, waarvan het bij sommige apparaten misschien verstandig is om die te verzekeren. Er zijn verschillende elektronicaverzekeringen beschikbaar, die ook nog eens op verschillende manieren afgesloten kunnen worden. Zo is bijvoorbeeld een uitgebreide inboedelverzekering, waarbij ook elektrische apparaten die zich in huis bevinden meeverzekerd zijn. Maar goed, studenten zijn natuurlijk altijd zeer weinig thuis omdat ze zich steeds op school of op andere plaatsen bevinden, dus is een inboedelverzekering dan wel dekkend genoeg voor alle elektronica?

De elektronica zelf verzekeren

Vaak heb je bij de aanschaf van elektronica zoals een mobiele telefoon of een laptop de mogelijkheid om het apparaat meteen mee te verzekeren. Je betaalt hiervoor dan een premie per maand (en soms per jaar) aan de elektronicahandel waar je het apparaat gekocht hebt. Vooral de grote elektronicaketens bieden deze mogelijkheid vaak aan. Je kunt dan vaak ook kiezen of je de elektronica wilt verzekeren tegen alleen schade, of ook tegen diefstal. De maandpremie wordt vaak bepaald aan de hand van die keuze, maar ook door de waarde van het toestel dat je koopt. De elektronicaketens werken voor deze vorm van verzekeren vaak samen met andere verzekeringsmaatschappijen, waarbij ze voor elke verkochte verzekering provisie krijgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het verzekeren van elektronica bij de winkel zelf meestal een stuk duurder is dan wanneer je dit doet bij een verzekeringmaatschappij zelf.

Laptop en telefoon verzekering

Er zijn verschillende verzekeraars waarbij je een speciale laptop verzekering, telefoon verzekering en zelfs speciale iPhone verzekering af kan sluiten. De nieuwste trend op dat gebied is de tablet verzekering. Bij deze elektronicaverzekeringen wordt het aangeraden om goed naar de voorwaarden te kijken, want deze lopen heel erg uiteen. Zeker op het gebied van uitbetaling bij schade of diefstal treden hier grote verschillen op. Let dus zeker bij deze verzekeringen op meer dan alleen de prijs!