Verschil doorlopende en kortlopende reisverzekering

De doorlopende studenten reisverzekering geeft je gedurende een vastgestelde periode de zekerheid van een verzekering als je op reis bent. Een doorlopende reisverzekering is handig als je vaker in het jaar op reis gaat. De reis hoeft niet altijd naar het buitland te gaan om gedekt te zijn door je reisverzekeraar.

De doorlopende reiverzekering geeft je de zekerheid dat je verzekerd bent het hele jaar door. De kortlopende studenten reisverzekering heeft als nadeel dat je deze elke keer dat je op reis gaat weer opnieuw moet afsluiten.

Zoals gezegd is een doorlopende reisverzekering nuttig als je vaker in het jaar op reis gaat. Als je slechts 1 of 2 keer per jaar op reis gaat is een kortlopende reisverzekering vaak een betere oplossing om je te verzekeren tijdens je reis. Nadeel is wel deze deze kortlopende reisverzekering na je reis niet meer geldig is en je dus bij een nieuwe reis weer een kortlopende reisverzekering moet afsluiten.

Dekking studenten reisverzekering

Bij zowel de kortlopende reisverzekering als bij de doorlopende reisverzekering is schade tijdens de reis gedekt. Denk er aan dat de reisverzekering vakanties dekt, maar dat zakenreizen hier buiten vallen. Vaak valt bij de basisreisverzekering de zakenreis niet in de voorwaarden. Verder valt vaak onder de standaard voorwaarden dat het verlies van je bagage (diefstal of anderszins het verlies van bagage) onder de reisverzekering valt. Per verzekeraar verschilt het echter hoeveel er uitgekeerd wordt bij eventueel verlies of schade van/aan je bagage.

Let er ook op welke landen dekking je aan gaat met de reisverzekering. Standaard is de dekking van de reisverzekering Europa, ga je daarbuiten op vakantie geef dit dan aan bij het afsluiten van je reisverzekering. Uiteraard scheelt dit ook in de premie van de reisverzekering.

Ben je ondernemend en actief op vakantie? Ga je duiken, bergbeklimmen en andere risicovolle excursies beleven op vakantie? Geef dan ook dit aan bij het afsluiten van je reisverzekering. Zeker de wat risicovollere sporten zijn in de basis niet gedekt en hebben een speciale clausule nodig om gedekt te zijn in je reisverzekering. Skieen hoort overigens ook bij de risico sporten. Wees altijd duidelijk over de activiteiten die je gaat ondernemen, mocht er wat fout gaan dan dekt de reisverzekering in ieder geval de schade/kosten.