Reisverzekering tips

Studenten staan er om bekend dat ze graag vaak en veel reizen. Als je op reis gaat wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Het zal je maar gebeuren dat bijvoorbeeld je telefoon op vakantie gestolen wordt. Zeker aangezien studenten steeds meer elektronica meenemen op hun reizen, is het vaak verstandig om ook deze apparaten te verzekeren. Een goede studenten reisverzekering biedt zeker uitkomst in dat geval. Daarnaast betalen de studenten reisverzekeringen meestal niet alleen de schade uit, maar helpen ze je ook bij het regelen van van alles en nog wat als er zaken niet helemaal goed zouden gaan.

Doorlopende reisverzekering

Er zijn eigenlijk twee verschillende reisverzekeringen te onderscheiden. Dit zijn de doorlopende reisverzekering en de losse reisverzekering, ook wel kort lopende reisverzekering. De eerste variant sluit je meteen voor een heel jaar af. Je betaalt hiervoor natuurlijk wel wat meer, maar je hoeft je dan ook geen zorgen te maken als je opeens een keer extra op vakantie gaat. Je bent namelijk het hele jaar door verzekerd tegen schade die je ondervindt tijdens het reizen. De losse reisverzekering sluit je af voor één reis. Ideaal voor als je bijvoorbeeld maar eens per jaar op vakantie gaat. Je betaalt namelijk een stuk minder hiervoor. Je moet alleen wel goed opletten dat je niet vergeet om de reisverzekering af te sluiten.

Reisverzekering tijdens studiereizen

Veel studenten maken ook reizen tijdens hun studie. Meestal heb je dan ook meteen een reisverzekering die afgesloten is door je school. Toch is het verstandig om naast deze reisverzekering nog een extra reisverzekering voor je zelf af te sluiten, want de dekking van de verzekering die de meeste scholen afsluiten laat over het algemeen behoorlijk te wensen over. Zo is bagage meestal zeer slecht verzekerd, en zeker bij elektrische apparaten hoef je vrij weinig te verwachten. Neem je dure spullen mee op studiereis? Sluit dan zeker nog een aparte studentenreisverzekering af!