Studenten reisverzekering

Als je student bent, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten als je op vakantie gaat. Er zijn veel studenten die het niet doen omdat het weer extra kosten zijn en je denkt vaak, het is maar een kleine kans, dat er wat gebeurt gedurende de reis. Toch bestaat er een kans dat er wat mis gaat met de bagage of de reis zelf, wanneer dat het geval is en je hebt een reisverzekering, dan ben je daar blij mee. Maar stel je eens voor dat er bagage wordt gestolen en je hebt geen reisverzekering.

Je kunt de kosten nergens op verhalen wat doe je dan? Flink balen inderdaad en verder kun je niet zoveel en dan denk je had ik maar een studenten reisverzekering afgesloten. Daarom moet je niet meer twijfelen, maar nu een studenten reisverzekering afsluiten. Je hebt dan de keuze tussen een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Als je voor de doorlopende reisverzekering kiest dan heeft dat een groot aantal voordelen. Als je namelijk vaker per jaar op vakantie gaat betaal je maar een keer poliskosten en met een vast bedrag ben je klaar. Je kunt gaan en staan waar je wilt en alle reizen zijn verzekerd.

Het is daarom goed om die keuze vaker te maken, je moet kijken wat het meest voordelig is en zeker als je student bent. Het leven is al duur genoeg en wanneer je op kamers woont moet je veel zelf betalen. Je kunt daarom nu voor een doorlopende reisverzekering kiezen en dan zeer voordelig het hele jaar door verzekerd zijn als je op vakantie gaat. Welke student wil dat nou niet? Dit kun je niet aan je voorbij laten gaan, dus maak die keuze nu en zorg dat je geniet van deze voordelen. Als je de doorlopende reisverzekering eenmaal hebt afgesloten dan weet je wat daar het grote voordeel van is!

Voordelen studenten reisverzekering

De studenten reisverzekering kan een groot aantal voordelen hebben, zeker als er voor een doorlopende reisverzekering wordt gekozen. Je kunt je daarom nu laten informeren over wat een doorlopende reisverzekering voor je kan betekenen. De kosten kunnen snel worden berekend en dat wil zeggen dat het zo voordelig kan als je zelf wilt. Het beste kun je kijken wat er allemaal wordt gedekt, wat de voorwaarden zijn en wat de kosten zijn die aan de doorlopende studenten reisverzekering zijn verbonden.

Aan de hand daarvan kies jij de beste doorlopende reisverzekering en zorg je dat je gaat genieten van de voordeligste reisverzekering. Wanneer je een lastminute wilt boeken is dat ook niet erg, de reisverzekering loopt dan namelijk het hele jaar door dus waar wacht je nog op? Het gaat er om dat je de voordelen in gaat zien en dat gebeurt meteen wanneer je de voorwaarden hebt gelezen. Maak hier dan meteen gebruik van en geniet van de reizen die je het komende jaar kunt maken, goed verzekerd ben je nu in ieder geval!

Doorlopende studenten reisverzekering

Wanneer je van plan bent om op reis te gaan, dan heb je een goede reisverzekering nodig. Mocht je eventuele schade oplopen tijdens je vakantie, dan weet je zeker dat je goed verzekerd bent. Zo kan je bagage gestolen worden of je kunt je paspoort kwijt raken. Het is dan ook niet zo gek dat er veel mensen zijn die een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Veel studenten kiezen ervoor om een kortlopende reisverzekering af te sluiten voordat ze op vakantie gaat. Maar wat als je vaker op vakantie gaat? Wanneer je bijvoorbeeld in de zomer op vakantie gaat en op wintersport, dan is het zeker verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering wordt bij mensen aangeraden wanneer ze vaker dan één keer per jaar op vakantie gaan.

Voordelen doorlopende reisverzekering

Er zijn veel studenten weten niet wanneer ze een doorlopende en wanneer ze een kortlopende reisverzekering af moeten sluiten. Er zitten dan ook voor- en nadelen aan een doorlopende reisverzekering en het is verstandig dat je daarvan op de hoogte bent. Wanneer je vaker dan één keer in het jaar op vakantie gaat, dan is de doorlopende reisverzekering de juiste verzekering voor jou.

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd en dat betekent natuurlijk ook met weekendjes weg. Daarnaast is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering zeer makkelijk online te doen en zijn de kosten daarvan ook erg laag. Voor een paar euro ben je het hele jaar verzekerd op reis. Daarnaast kun je de doorlopende reisverzekering geheel afstemmen op jouw situatie.

Bij een doorlopende reisverzekering kun je namelijk je eigen risico instellen. Wanneer je bijvoorbeeld niet op wintersport gaat, zal het eigen risico lager liggen dan wanneer je wel op wintersport gaat. Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als wintersportdekking. Het vergoedt namelijk de niet-gebruikte skilessen, skipas en uitrusting bij bijvoorbeeld een ongeval. Je kunt er ook nog voor kiezen om je contant geld mee te verzekeren bij je doorlopende reisverzekering.

Nadelen doorlopende reisverzekering voor studenten

De nadelen van een doorlopende reisverzekering vergeleken met een kortlopende reisverzekering zijn zeer miniem, maar die zijn er zeker. Zo zul je met een kortlopende reisverzekering minder geld kwijt zijn dan bij een doorlopende reisverzekering. Daarnaast ben je verzekerd in de periode van de vakantie en zit je dus niet vast aan de maandelijkse kosten, die je bij een doorlopende reisverzekering wel hebt.

Aandachtspunten bij afsluiten doorlopende reisverzekering

Zeker als student zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij een doorlopende reisverzekering. Het eerst waar je rekening mee moet houden zijn de uiteindelijke kosten van de doorlopende reisverzekering. Echter heb je deze helemaal zelf in de hand. Hoe meer je laat verzekeren, hoe meer geld je zult betalen. Daarnaast zijn de voorwaarden van een doorlopende reisverzekering natuurlijk erg belangrijk.

Lees daarom altijd de kleine lettertjes goed door, want zo weet je precies waarvoor je wel en niet verzekerd bent. Kijk daarnaast altijd het eigen risico goed door. Vaak blijkt in de praktijk dat het grootste gedeelte van de kosten dat via de reisverzekering geclaimd wordt, kleine bedragen tot 150 euro zijn. Meestal blijft er geen vergoeding over als het eigen risico eraf wordt getrokken. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Kortlopende studenten reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is ook voor jou absoluut noodzakelijk als je op vakantie of op reis gaat. Immers, ook jou kan, óók als je voorzichtig bent en goed op je spullen let wel, onderweg iets overkomen. Of het nu een ongeluk, ziekte, diefstal of iets ergers is, zonder goede reisverzekering ben je onderweg helemaal op jezelf aangewezen. Je moet de problemen dan helemaal zelf oplossen en je kunt voor hoge kosten komen te staan.

Gelukkig denken de meeste jongeren en studenten er wel aan om een reisverzekering af te sluiten voor ze op vakantie gaan zodat ze in geval van nood altijd een beroep kunnen doen op de steun van de Alarmcentrale van de verzekeringsmaatschappij.

De kortlopende reisverzekering

Meestal wordt er voor jongerenreizen en strandvakanties een zogenaamde kortlopende reisverzekering afgesloten. De dekking daarvan is net zo lang als de duur van je vakantie. Dat is niet alleen makkelijk maar ook goedkoop, je betaalt dan immers niet voor de periode dat je niet op reis bent. Verder omvat de dekking van de meeste kortlopende reisverzekeringen altijd de hulp van een Alarmcentrale zodat je daar gewoon contact mee op kunt nemen zodra er onderweg iets aan de hand is.

Dat kun je niet alleen doen in het geval van een ongeluk, ziekte of diefstal, de alarmcentrale helpt je ook als je vervangend vervoer of een vervangend onderkomen nodig hebt. En uiteraard heeft de reisverzekering ook een WA dekking zodat ook de door jou veroorzaakte schade aan anderen en hun spullen is verzekerd.

Kortlopende vs doorlopende studentenverzekering

Je kunt je afvragen welke reisverzekering je nu af moet sluiten. De praktijk leert dat jongeren heel diverse reisbestemmingen hebben en ook op veel verschillende manieren op reis gaan. Enerzijds biedt een doorlopende verzekering natuurlijk heel veel gemak. Je sluit hem af en je bent altijd verzekerd. Een kortlopende verzekering moet je wel steeds opnieuw afsluiten maar dan kun je hem wel weer precies aanpassen aan je reis of vakantie.

Studenten reisverzekeringen vergelijken
Je bent niet de enige die zich afvraagt welke verzekering je nu af zou moeten sluiten. Laten we de voornaamste eigenschappen van beide verzekeringen daarom eens vergelijken:

Kortlopende verzekering

  • Goedkoop als je niet zo vaak op vakantie gaat
  • Kun je iedere keer aanpassen aan de soort van je vakantie en je reisbestemming
  • Je loopt het risico dat je vergeet een reisverzekering vergeet af te sluiten
  • Bij iedere keer dat je de verzekering afsluit betaal je wel steeds poliskosten

Doorlopende verzekering

  • Een relatief goedkope reisverzekering voor wie vaak op reis gaat
  • Het gemak dient de mens: je sluit hem één keer af en bent daarna altijd verzekerd
  • Als je veel uiteenlopende reisbestemmingen en verschillende soorten vakanties hebt kan het zijn dat niet alles gedekt wordt, tenzij je een de meest uitgebreide dekking kiest.

Dekking en uitsluitingen

Let voordat je een reisverzekering afsluit altijd goed op de verzekeringsvoorwaarden. De meeste verzekeringen ontlopen elkaar qua basisdekking niet zo heel erg veel, toch kunnen er in individuele gevallen qua dekking, uitsluitingen en eigen risico ook grote verschillen zijn waardoor de ene reisverzekering net wat betere bij jouw vakantie past dan de andere. Zo kunnen bijvoorbeeld de voorwaarden waaronder contant geld en kostbaarheden worden verzekerd heel sterk verschillen, de details zijn daarbij ook erg belangrijk.

Vergeet ook niet een aanvullende dekking te nemen voor bijvoorbeeld wintersport, duiken of bergsport. Dergelijke activiteiten vallen immers niet onder de standaard dekking. Als je met eigen vervoer op vakantie gaat is het ook handig om te kijken in hoeverre vervangend vervoer en/of eventuele pechhulp in het buitenland is meeverzekerd.