Kruidvat autoverzekering? Dat is nu een AEGON verzekering

De Kruidvat autoverzekering bestaat niet meer. Vanaf 2011 was het mogelijk om via de Kruidvat een autoverzekering af te sluiten, maar sinds november 2015 is dit niet meer mogelijk. Nog lopende Kruidvat autoverzekeringen zijn 1 januari 2016 automatisch omgezet naar AEGON. Nu was het al zo dat verzekeraar AEGON achter de Kruidvat autoverzekeringen zat. Zo incasseerde AEGON al de premie en ook regelde zij de schade-afhandeling. Op dat vlak verandert er dus niets. De polisvoorwaarden en premie van de autoverzekeringen zijn gelijk gebleven. Voor wijzigingen of voor het afsluiten van een nieuwe autoverzekering dienen voormalige Kruidvat klanten zich vanaf nu tot AEGON te richten.

De reden dat Kruidvat met de verkoop van autoverzekeringen is gestopt, is omdat Kruidvat vindt dat het aanbieden van verzekeringen niet meer past bij haar positionering als marktleider in de health & beauty branche. Kruidvat is niet de enige aanbieder die gestopt is met het aanbieden van verzekeringen. In 2015 stopte Kroodle ook al met het aanbieden van verzekeringsproducten zoals voor reizen, inboedel en aansprakelijkheid.

Per 1 januari 2016 zijn er nu een aantal zaken wel en niet gewijzigd bij de overgang van Kruidvat naar AEGON.

Dit is wel veranderd

  • De autoverzekeringen dragen niet langer de naam Kruidvat, maar AEGON
  • Kruidvat autoverzekeringen komen automatisch beschikbaar in Mijn AEGON of de app
  • Vragen stellen, het melden van schade of de autoverzekering wijzigen moet nu via AEGON

Dit is niet veranderd

  • Polisvoorwaarden van de autoverzekeringen
  • Afwikkeling van de schade

Vragen, melden van schade of uw autoverzekering wijzigen?

Alle autoverzekeringszaken lopen nu direct via AEGON in plaats van Kruidvat. Voor vragen, het melden van schade of het wijzigen van uw autoverzekering dient u vanaf nu te doen bij AEGON.

Heeft u direct hulp nodig?

Wanneer u direct hulp nodig hebt bij noodsituaties zoals diefstal, brand, ziekte, storm- of waterschade of pech tijdens uw vakantie dan kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de AEGON schade service op telefoonnummer: +31 (0) 88 344 00 00.

Vragen, het melden van schade of wijzigen van uw autoverzekering
Mocht u vragen hebben, schade willen melden of uw autoverzekering willen wijzigen dan kunt u bellen met de AEGON klantenservice. Deze is bereikbaar op het telefoonnummer: +31 (0) 88 344 12 34. De AEGON klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 08.00u tot 21.00u en op zaterdag van 09.00u tot 13.00u. Het is ook mogelijk om online schade te melden via de website van Aegon.

Autoverzekeringen AEGON

Mocht u op het punt staan een nieuwe autoverzekering bij AEGON af te sluiten, dan kunt u kiezen uit een drietal verzekeringen: WA, WA Plus en All Risk.

WA-verzekering: Wettelijke aansprakelijkheid
Met deze autoverzekering is uw auto verzekerd voor schade die u met uw auto toebrengt aan anderen. U ontvangt bij dit type autoverzekering geen vergoeding voor de schade aan uw eigen auto.

WA Plus-verzekering: WA + Beperkt casco
De WA Plus-verzekering is een WA-autoverzekering met extra’s. Bij deze autoverzekering wordt schade vergoed die u met uw auto aan anderen toebrengt, evenals ruitschade en schade aan uw auto door diefstal, brand, storm, loslopende dieren en hagel. U ontvangt geen vergoeding voor schade aan uw eigen auto wanneer u deze schade zelf veroorzaakt hebt.

All Risk: WA + Uitgebreid casco (volledig casco)
De All Risk verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die u voor uw auto bij AEGON kunt afsluiten. Bij dit type verzekering wordt ook de schade aan uw auto die u zelf hebt veroorzaakt vergoed. Ook wordt schade die u toebrengt met uw auto aan anderen vergoed. Daarnaast zijn accessoires aan uw auto tot 1250 euro meeverzekerd. Het is mogelijk om dit bedrag te verhogen tot 2500 euro. Ook is het mogelijk om de All Risk autoverzekering met twee extra aanvullende verzekeringen uit te breiden: Verkeersrechtsbijstand en Ongevallenverzekering voor inzittenden.

Regelmatig uw autoverzekering controleren of autoverzekeringen vergelijken kan u geld besparen

Nu is het zo dat u niet verplicht bent om bij AEGON te blijven voor uw autoverzekering. Hoe het precies zit met het opzeggen van uw AEGON autoverzekering (voormalig Kruidvat autoverzekering) kunt u vinden in de polisvoorwaarden. Doorgaans is het zo dat wanneer uw autoverzekering al een jaar of langer loopt u deze met een opzegtermijn van 1 maand kunt opzeggen. Het loont zeker om regelmatig autoverzekeringen te vergelijken of te controleren of uw huidige autoverzekering nog wel de juiste keuze is. Een autoverzekering vergelijken is een zeer goede mogelijkheid om geld te besparen. Binnen enkele minuten hebt u met vergelijken een autoverzekering gevonden die een lagere premie kent en u kunt eenvoudig overstappen.