Tabletverzekering

De afmetingen en de manier waarop je hem gebruikt maken een tablet doorgaans bijzonder kwetsbaar. Het apparaat is vrij groot zodat je het eigenlijk met 2 handen vast moet houden maar je moet het ook nog kunnen bedienen zodat je nog maar één hand ter beschikking hebt om de tablet vast te houden. Bovendien wordt een tablet bijna nooit op tafel maar meestal zittend op een stoel of bank gebruikt. De kans dat een tablet uit je vingers glipt en op de grond in stukken valt is dus vrij groot. Een goede reden om te kijken of je hem niet zou moeten verzekeren. Naast de kans op schade is een tablet ook kostbaar en een gewild artikel om te stelen.

Als je tablet kapot of gestolen is heb je vaak niet onvoldoende geld achter de hand om een nieuwe tablet te kunnen kopen terwijl je hem misschien wel hard nodig hebt voor je studie. Allemaal redenen om je tablet goed te verzekeren tegen een doorgaans vrij lage verzekeringspremie waar je het eigenlijk niet voor hoeft te laten. Er zijn meerdere manieren om je tablet te verzekeren. Zo kennen we diefstalverzekering, de schadeverzekering en een verzekering om de garantietermijn te verlengen.

Tablet diefstalverzekering

Zoals we al zeiden is een tablet een populair artikel onder het dievenvolk, dus het is eigenlijk vrij logisch dat je voor je tablet in ieder geval een diefstalverzekering afsluit. Dat neemt nog niet weg dat je voorzichtig moet zijn met je tablet en er ook goed op let. In het geval van diefstal of vermissing zal de verzekeraar je claim uiteraard alleen toekennen als jij kunt bewijzen maken dat de tablet jouw eigendom was, je er ook goed mee om bent gegaan en dat hij ook echt is gestolen. Als dat allemaal in orde is kun je er op rekenen dat de verzekeraar je op korte termijn de nieuwwaarde of dagwaarde van je tablet uit zal keren zodat jij naar de winkel kunt gaan om een nieuwe tablet uit te zoeken.

schadeverzekering voor Tablets

We zeiden het in het begin van deze pagina al: een tablet is nu eenmaal een kwetsbaar apparaat. Je hebt maar één hand om hem vast te houden dus hij kan makkelijk van je schoot af glijden. Voor je het weet ligt er een tablet met een gebarsten scherm op de grond. Als je hem vervolgens wilt repareren wordt je geconfronteerd met hoge kosten. Die kosten waren niet nodig geweest als je een schadeverzekering voor je tablet had afgesloten. De kostenn van reparatie of vervanging waren dan gewoon voor je verzekeraar geweest.De premie van een schadeverzekering voor je tablet is wat hoger dan van een diefstalverzekering maar in het geval van schade had je al snel beseft dat een goede schadeverzekering echt een uitkomst is.

Verlenging van de garantietermijn
Diverse verzekeraars bieden je ook de mogelijkheid om de garantietermijn van je toestel te verlengen. Je zou dus kunnen overwegen om je smartphone, naast de eerder genoemde verzekeringen bij schade en diefstal, gedurende een aantal jaren ook te verzekeren voor de kosten van technische mankementen.

Ipad via inboedelverzekering

Veel mensen verzekeren kostbare zaken mee in de inboedelverzekering. Dit zou bij een tablet een prima oplossing zijn als je hem daadwerkelijk vooral binnenshuis gebruikt. Gebruik je de tablet ook op de universiteit dan is hij daar dus niet meer verzekerd. Bovendien zijn bij de meeste standaard inboedelverzekeringen dergelijke kostbaarheden niet meeverzekerd, je dient daarvoor een aparte verzekering af te sluiten.

Mee op vakantie
Mocht je je tablet meenemen op vakantie, let dan op in hoeverre de verzekering van je tablet ook in het buitenland geldt. Is dat niet het geval kun je bij je reisverzekering meestal ook een verzekering voor kostbare apparatuur afsluiten. Let hierbij wel op het maximale bedrag dat je per incident kan claimen.

Looptijd van enkele jaren
De meeste tablets zijn echte consumentenartikelen en gaan slechts enkele jaren mee. Daarna zijn ze ook min of meer verouderd en hebben ze hun waarde voor een groot deel verloren. De looptijd van een verzekering van een tablet is daar op afgestemd en bedraagt slechts enkele jaren.

Eigen risico
Net als bij de meeste verzekeringen is er ook bij de verzekering voor je tablet een eigen risico. Let op de hoogte van het eigen risico, dat kan per verzekeraar verschillen.

De verzekeringsvoorwaarden
Omdat het verzekeren van tablets best een riskante zaak is, hebben verzekeraars diverse beperkende voorwaarden in hun polis opgenomen. Neem die voorwaarden vooraf goed door zodat je zeker weet dat je een passende verzekering af gaat sluiten.

Foto’s en bestanden
Zorg dat je niet alleen regelmatig back-ups van je gegevens maakt, maar gebruik ook altijd een wachtwoord om je tablet te beveiligen. Je gebruikt hem immers vaak voor gevoelige informatie, zoals foto’s en social media. Voor de back-ups kun je gebruik maken van de clouddienst van Google of Apple. Voor de back-ups van je chats kun je een app downloaden..

De verzekering van je tablet

  • Let op: je tablet is sneller kapot dan je lief is
  • Gebruik altijd een wachtwoord ivm de gevoelige informatie
  • Denk aan de back-ups
  • Een verzekering voor diefstal en schade is aan te raden, naar keuze kun je ook de garantietermijn verlengen
  • Een inboedelverzekering met kostbaarhedenclausule biedt doorgaans voldoende dekking bij gebruik binnenshuis