Smartphoneverzekering

De smartphone, iedereen weet dat we inmiddels niet meer zonder kunnen. Je hele sociale leven staat er zo’n beetje op, bergen foto’s, muziek, mail, noem maar op. Bovendien willen we tegenwoordig altijd bereikbaar zijn. Je mobiele telefoon is je dus dierbaar, en het daarom zonder meer waard om te verzekeren. Er kan immers van alles gebeuren met je mobiel.

Hij kan in het water vallen, van de trap af kletteren, gestolen worden, ergens klem tussen komen, enzovoorts. Als student heb je niet altijd genoeg geld achter de hand om zomaar een nieuwe smartphone te kunnen betalen. Bovendien is het zonde van het geld als er iets met je smartphone gebeurt, het kost je dan een heleboel geld als je hem niet hebt verzekerd. Daarom is het verstandig om je mobiele telefoon te verzekeringen. De verzekeringspremie is vrij laag en geeft je toch dat extra stukje zekerheid dat je altijd weer snel over een werkende smartphone kunt beschikken.

Diefstalverzekering telefoon

Zoals de naam al zegt verzekert een diefstalverzekering je mobiele telefoon tegen diefstal. Je claim zal door de verzekeraar uiteraard alleen worden toegekend als jij aannemelijk kunt maken dat hij van jou was, je goed op je telefoon hebt gepast én dat hij daadwerkelijk is gestolen. Zodra je claim wordt toegekend zal de verzekeraar je op korte termijn de nieuwwaarde of dagwaarde van je telefoon uitkeren zodat je een andere telefoon kunt uitzoeken.

Schadeverzekering smartphone

Het is gebeurd voor je er erg in hebt. Je telefoon glijdt uit je handen terwijl je op de fiets aan het sms-en bent of schiet uit je achterzak tijdens een toiletbezoek. En dan zit je met de gebakken peren in de vorm van een kapotte telefoon. Bovendien ben je dan ook onbereikbaar. Repareren kan natuurlijk, maar kost vaak meer dan je lief is. Als je je smartphone nu gewoon had verzekerd dan had de verzekering je telefoon laten repareren of voor een vervangende telefoon gezorgd.

Hoewel de premie van een schadeverzekering voor een mobiele telefoon wat hoger is dan die van een diefstalverzekering loont het ook hier meestal om een verzekering af te sluiten. Garantieverlenging Diverse verzekeraars bieden je ook de mogelijkheid om de garantietermijn van je toestel te verlengen. Je zou dus kunnen overwegen om je smartphone, naast de eerder genoemde verzekeringen bij schade en diefstal, gedurende een aantal jaren ook te verzekeren voor de kosten van technische mankementen.

Telefoon via inboedelverzekering

Veel mensen verzekeren kostbare zaken mee in de studenten inboedelverzekering. Voor een smartphone is dat natuurlijk niet de ideale oplossing omdat de meeste inboedelverzekering alleen binnenshuis gelden. Je smartphone heb je echter altijd bij je zodat je inboedelverzekering dan meestal geen dekking biedt.

Reisverzekering

Je smartphone gaat uiteraard mee op vakantie. Kijk bij het sluiten van de verzekering na of de verzekering ook in het buitenland geldt. Zo niet, houd hier dan rekening mee als je een reisverzekering afsluit. Let er ook op dat de maximale bedragen van een reisverzekering per productcategorie verschillen. Dit kan bijvoorbeeld voor mobiele telefoons maar tot €250,- gaan terwijl de nieuwwaarde van jou Iphone €600,- is.

Beperkte looptijd

De meeste smartphoneverzekeringen hebben een beperkte looptijd. De levensduur van een mobiele telefoon is immers ook beperkt. Daarom bedraagt de looptijd van een verzekering van je smartphone is meestaal 12, 24 of maximaal 36 maanden.

Eigen risico

Ook bij een mobiele telefoonverzekering heb je natuurlijk te maken met een eigen risico waarvan de hoogte per verzekeraar kan verschillen. Er zijn enkele verzekeraars die geen eigen risico hebben, hiervoor betaal je vaak wel een hogere maandpremie.

De kleine lettertjes

Zoals gebruikelijk bij kostbare zaken zoals een smartphone hanteert een verzekering bepaalde voorwaarden en uitsluitingen. Als een verzekeraar alle claims zou honoreren zouden de premies niet meer op te brengen zijn. Lees de voorwaarden daarom goed door voordat je de verzekering af gaat sluiten.

Abonnementskosten

Realiseer je goed dat alleen je smartphone zelf is verzekerd, dus als iemand bij diefstal gretig van je abonnement gebruik maakt kunnen de kosten alsnog flink oplopen. Zorg dat je altijd de gegevens van je provider bij de hand hebt om je SIM-kaart te laten blokkeren. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je smartphone een wachtwoord heeft, wat sowieso noodzakelijk is om de persoonlijke informatie die er op staat te beveiligen.

Je bestanden

Zorg dat je regelmatig een back-up van de gegevens op je telefoon maakt. Zowel van de muziek, foto’s, het adresboek en alles wat je er nog meer op hebt opgeslagen. De meeste telefoons uploaden de foto’s al standaard naar de clouddienst maar het kan zeker geen kwaad om dat nog eens goed te controleren. Voor de back-ups van sms- en chatberichten zijn diverse gratis apps verkrijgbaar.

Alles over de verzekering van je smartphone

  • Let goed op je mobiele telefoon, hij is kapot of weg voor je het weet.
  • Er staat gevoelige informatie op dus stel een wachtwoord in.
  • Zorg dat je foto’s etc ook naar de clouddienst worden geüpload.
  • Behalve verzekeren voor diefstal en schade kun je ook de garantietermijn verlengen.
  • Een inboedelverzekering biedt niet altijd buitenshuis dekking.
  • Laat bij diefstal of verlies de sim-kaart blokkeren.

Studenten hebben vaak veel elektronica in huis, waarvan het bij sommige apparaten misschien verstandig is om die te verzekeren. Er zijn verschillende elektronicaverzekeringen beschikbaar, die ook nog eens op verschillende manieren afgesloten kunnen worden. Zo is bijvoorbeeld een uitgebreide inboedelverzekering, waarbij ook elektrische apparaten die zich in huis bevinden meeverzekerd zijn. Maar goed, studenten zijn natuurlijk altijd zeer weinig thuis omdat ze zich steeds op school of op andere plaatsen bevinden, dus is een inboedelverzekering dan wel dekkend genoeg voor alle elektronica?

De elektronica zelf verzekeren

Vaak heb je bij de aanschaf van elektronica zoals een mobiele telefoon of een laptop de mogelijkheid om het apparaat meteen mee te verzekeren. Je betaalt hiervoor dan een premie per maand (en soms per jaar) aan de elektronicahandel waar je het apparaat gekocht hebt. Vooral de grote elektronicaketens bieden deze mogelijkheid vaak aan. Je kunt dan vaak ook kiezen of je de elektronica wilt verzekeren tegen alleen schade, of ook tegen diefstal.

De maandpremie wordt vaak bepaald aan de hand van die keuze, maar ook door de waarde van het toestel dat je koopt. De elektronicaketens werken voor deze vorm van verzekeren vaak samen met andere verzekeringsmaatschappijen, waarbij ze voor elke verkochte verzekering provisie krijgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het verzekeren van elektronica bij de winkel zelf meestal een stuk duurder is dan wanneer je dit doet bij een verzekeringmaatschappij zelf.

Laptop en telefoon verzekering

Er zijn verschillende verzekeraars waarbij je een speciale laptop verzekering, telefoon verzekering en zelfs speciale iPhone verzekering af kan sluiten. De nieuwste trend op dat gebied is de tablet verzekering. Bij deze elektronicaverzekeringen wordt het aangeraden om goed naar de voorwaarden te kijken, want deze lopen heel erg uiteen. Zeker op het gebied van uitbetaling bij schade of diefstal treden hier grote verschillen op. Let dus zeker bij deze verzekeringen op meer dan alleen de prijs!