Levensverzekering

Studenten Levensverzekering

Steeds meer studenten kiezen er voor om een levensverzekering af te sluiten. Mensen worden steeds ouder en worden bovendien ook steeds vaker gezond oud. Net daarom wil men graag op latere leeftijd een appeltje voor de dorst hebben. Anderzijds kan iemand er eveneens voor kiezen om een studenten levensverzekering af te sluiten niet voor zichzelf, maar wel voor de nabestaanden. Hoe dan ook, het afsluiten van een dergelijke “spaarverzekering” zit tegenwoordig in de lift en dat opent perspectieven. Het mooie van een levensverzekering is namelijk dat u niet verplicht bent om in één keer een groot bedrag opzij te zetten, in tegendeel. U kunt er zonder enig probleem voor kiezen om bijvoorbeeld geld te sparen door middel van periodieke, maandelijkse bijdragen. Steeds meer mensen wachten ook om bijdragen in hun levensverzekering te storten tot het einde van het jaar wat eveneens zonder probleem mogelijk is. Hoe dan ook, bent u van plan om een levensverzekering af te sluiten? Lees dan beslist eens de informatie in dit artikel.

Uitkering levensverzekering bij leven

De eerste studenten levensverzekering die we in dit artikel bespreken is de levensverzekering die uitbetaalt bij leven. In dit geval wordt in de verzekeringsovereenkomst een bepaalde “einddatum” aangehaald. Van zodra deze einddatum is bereikt zal de verzekeraar u een brief sturen met de details voor de uitbetaling. In het geval van een levensverzekering bij leven wordt er zoals u ziet slechts in één geval en één keer uitbetaald. Komt de verzekeringnemer in tussentijd te overlijden, dan zal er per definitie door de verzekeraar geen uitbetaling plaatsvinden. Dat lijkt op het eerste zicht niet interessant, maar het zorgt er wel voor dat de kosten die u voor uw contract moet betalen zoveel mogelijk beperkt blijven. Net omwille van de lage kosten is een levensverzekering met uitkering bij leven nog steeds behoorlijk populair.

Uitkering levensverzekering bij overlijden

Veel mensen die er voor kiezen om een levensverzekering bij overlijden af te sluiten doen dit ten behoeve van hun partner, hun kinderen of iemand die specifiek wordt aangeduid. Het is bijzonder mooi dat iemand geld wil sparen dat uiteindelijk niet bij zichzelf, maar wel bij iemand anders terechtkomt, maar anderzijds zijn er ook nadelen verbonden aan het afsluiten van een dergelijk contract. Een levensverzekering met uitkering bij overlijden is per definitie altijd duurder dan een levensverzekering die uitsluitend uitbetaalt wanneer de verzekeringnemer nog in leven is. De verzekeraar is er bij een polis overlijden namelijk zeker van dat hij op een bepaald ogenblik zal moeten uitbetalen. Aan wie die uitbetaling precies gebeurt is op dat ogenblik eigenlijk niet belangrijk. Feit is dat de verzekeraar zal moeten uitbetalen en dat heeft een directe invloed op de kostprijs van de levensverzekering.

Uitkering in beide gevallen mogelijk?

Het is tot slot ook mogelijk om uw levensverzekering uit te laten keren in beide gevallen. Dat is vooral interessant voor mensen die zelf uitzicht willen houden op een aantrekkelijk extraatje tijdens hun pensioen, maar die daarnaast het risico op overlijden willen indekken. Het is altijd mogelijk dat de verzekeringnemer in kwestie bijvoorbeeld op een zeker ogenblik ziek wordt en dat deze eventueel komt te overlijden. In dat geval zou het zonde zijn om al het opgespaarde geld zomaar te laten verdwijnen. Het afsluiten van een levensverzekering die zowel uitbetaalt bij leven als bij overlijden spreekt dan ook eigenlijk voor zich, maar toch zit er een addertje onder het gras. Bij een levensverzekering die beide uitkeringen indekt is de verzekeraar er namelijk zeker van dat hij op een bepaald ogenblik zal moeten uitbetalen. Dat zorgt voor aanzienlijk hogere kosten in vergelijking met de eerste twee types van levensverzekeringen. De kosten die moeten worden betaald zitten verwerkt in de bedragen die u spaart zodat het niet meteen opvalt hoe hoog die kosten precies zijn. Net daarom wordt het steeds aangeraden om goed de voorwaarden van uw levensverzekering na te lezen en er voor te zorgen dat u niet teveel kosten betaalt. Alleen zo houdt u steeds uitzicht op een aantrekkelijk rendement.