Studenten buitenshuisverzekering

Veel mensen sluiten een inboedelverzekering af om hun dure spullen te beschermen tegen eventuele schade. Heb je bijvoorbeeld een dure laptop gekocht en gaat deze kapot door een lekkage? Dan krijg je de schade inderdaad vergoed met jouw inboedelverzekering. Maar wat als je je laptop regelmatig mee naar buiten neemt? Dan is je inboedelverzekering zeker niet nutteloos, maar het kan in dit geval wel interessant zijn om een extra verzekering af te sluiten. Dit is de buitenshuisverzekering. Op deze pagina lees je meer over deze aanvullende verzekering.

Wat is een buitenshuisverzekering?

De buitenshuisverzekering beschermt jouw dure spullen tegen schade, verlies of diefstal. Heb je bijvoorbeeld een dure laptop en sluit je een buitenshuisverzekering af? Dan krijg je geld van je verzekeringsmaatschappij als het apparaat buitenshuis kapot gaat, maar ook als je deze verliest of als je laptop buitenshuis gestolen wordt.

De buitenshuisverzekering is geldig in Nederland, maar vaak ook in het buitenland. Ook als je regelmatig met je dure spullen naar het buitenland reist, bijvoorbeeld voor je studie of voor je werk, is deze verzekering zeker interessant. Je kunt de buitenshuisverzekering afsluiten als aanvulling op je inboedelverzekering, maar ook als aanvulling op je reisverzekering.

De dekking van een buitenshuisverzekering

Heb je een studenten buitenshuisverzekering en wordt jouw laptop gestolen, dan krijg je de nieuwwaarde of de dagwaarde van het apparaat terug. Wordt jouw laptop binnen het eerste jaar na aankoop gestolen? Dan krijg je de nieuwwaarde van het apparaat terug van de verzekeringsmaatschappij. Heb je jouw laptop langer dan een jaar geleden gekocht, dan krijg je de dagwaarde terug.

Hoe de dekking van een buitenshuisverzekering er precies uit ziet, is afhankelijk per verzekeringsmaatschappij. Vergelijk je buitenshuisverzekeringen met elkaar, dan vind je vanzelf de beste verzekering met de laagste premie. En lees je de polisvoorwaarden van jouw buitenshuisverzekering goed door, dan weet je precies waar je aan toe bent als er inderdaad iets gebeurt met jouw laptop, smartphone of andere dure gadget.

Waarom zou je een buitenshuisverzekering afsluiten?

Ga je regelmatig op pad met dure spullen, zoals een laptop, een smartphone of een camera? Dan is het zeker interessant om een buitenshuisverzekering af te sluiten. Met je inboedelverzekering krijg je geen geld als er buitenshuis iets met je dure spullen gebeurt. De reisverzekering biedt ook niet altijd een goede dekking. Met een buitenshuisverzekering ben je gegarandeerd goed verzekerd tegen schade, verlies en diefstal buiten de veilige omgeving van je eigen huis.