Studenten inboedelverzekering

Als je student bent en op kamers woont, dan is het aan te raden te kiezen voor de studenten inboedelverzekering. Je kunt ook denken aan de woonverzekering. Als je van plan bent om op kamer te gaan, dan zul je een inboedelverzekering af moeten sluiten. Maar veel studenten begrijpen vaak niet waarom ze een inboedelverzekering af moeten sluiten. En wat zit nu eigenlijk precies in een inboedelverzekering? Er zit namelijk veel meer in een inboedelverzekering dan dat de meeste mensen denken. Het gaat er om dat jij je spullen gaat verzekeren.

Er kan altijd brand uitbreken, wat doe je dan? Het is dan van groot belang dat je spullen zijn verzekerd, denk hierbij aan je meubels, je laptop en je tv bijvoorbeeld. Er zijn veel meer kostbare spullen in je woning dan je denkt, ook sieraden kunnen erg kostbaar zijn en dit neem je allemaal mee in je studenten inboedelverzekering als je deze af gaat sluiten. Als je fiets uit je woning wordt gestolen, dan kan je dit meestal verhalen op je woonverzekering.

 

Wanneer je fiets wordt gestolen bij de universiteit, dan is je fietsverzekering van toepassing. Je kunt ieder jaar ergens anders kijken wat de studenten inboedelverzekering je kost, dan zie je ook hoeveel korting je ergens kunt krijgen. Taxeer de waarde van de spullen die in je huis staan. Voor dat bedrag ga je een verzekering afsluiten. Zorg ook dat de studenten inboedelverzekering nooit te hoog is want dan betaal je onnodig teveel. Het is goed dat je de studenten inboedelverzekeringen met elkaar gaat vergelijken en dan zie je wat de mogelijkheden zijn. Er kan veel worden verzekerd, maar je kunt ook wat minder verzekeren. Bereken de kosten maar eens en aan de hand daarvan kies jij een maatschappij uit waar je de studenten woonverzekering af gaat sluiten.

 

Je sluit een inboedelverzekering af voor de inboedel tegen schade. Met je inboedel wordt eigenlijk alles bedoeld wat niet aan je huis vastzit. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan wasmachines, televisies, servies, meubels en alle andere zaken in huis. Zo worden ook de spullen die je in je schuur hebt staan meegerekend, zoals de grasmaaier en de fiets.

 

Maar ook de auto en de aanhangwagen onder je carport zijn meeverzekerd in de Inboedelverzekering. Er zijn zelfs inboedelverzekeringen die huisdieren meenemen in de dekking. Inboedel betekent dan ook erg veel en het is vaak erg onduidelijk wat nu precies onder de inboedel valt en wat niet. Het is dan ook niet zo gek dat vooral studenten een inboedelverzekering hebben afgesloten en gedekt zijn voor veel soorten schade waar ze niets van af weten.

Een inboedelverzekering voor studenten

Wanneer je van plan bent om een Inboedelverzekering af te sluiten, dan zul je aan de verzekeraar de waarde van al jouw bezittingen doorgeven. De verzekeraar kan op die manier voor welk bedrag de verzekering wordt vastgelegd en hoeveel premie je maandelijks zult gaan betalen.

 

Als student zijnde zul je een Inboedelverzekering afsluiten op het moment dat je op kamers gaat. Door de komst van het internet kun je tegenwoordig zeer snel en makkelijk online je inboedelverzekering afsluiten. Je hoeft alleen je aanvraag online te versturen en binnen een paar dagen ontvang je de bevestiging van het afsluiten van een inboedelverzekering. Voor een student is het zeker aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten.

Soorten inboedelverzekeringen

De soorten inboedelverzekering kun je onder verdelen naar de geboden dekking. Zo zijn er vijf verschillende soorten inboedelverzekeringen namelijk:

 • Brandverzekering
 • Brandverzekering en inbraakverzekering
 • Uitgebreide inboedelverzekering
 • Extra uitgebreide inboedelverzekering
 • Meest uitgebreide inboedelverzekering

De inboedelverzekering is dé verzekering die je zelf helemaal kunt aanpassen naar wens. Waar je in ieder geval mee rekening moet houden is dat je geen te hoge inboedelverzekering afsluit of dat je de inboedel onderverzekerd. Wanneer je de inboedel onderverzekerd, dan bestaat de kans dat wanneer er schade is dat je te weinig uitgekeerd krijgt.

Het is in ieder geval belangrijk dat je goed weet wat je precies met je inboedelverzekering verzekerd. Zo is de inboedelverzekering naar eigen wens aan te passen. Hieronder vind je de zaken die je met een inboedelverzekering kunt verzekeren:

 • Brand
 • Ontploffing
 • Rook en roet
 • Blikseminslag
 • Vandalisme
 • Waterschade door bijv. lekkend waterbed of aquarium
 • Omvallen van bomen, kranen en heistellingen
 • Aanrijding en aanvaring
 • Diefstal en (poging tot) inbraak
 • Storm (ten minste windkracht 7)
 • Schade dóór scherven van ruiten en spiegels

Voordelen studenten woonverzekering

Wanneer er voor de studenten inboedelverzekering wordt gekozen wil dat zeggen dat je je spullen goed hebt verzekerd in je woning of kamer. Sommige inboedelverzekeringen dekken ook spullen die je mee naar buiten neemt, zoals je smartphone of je tablet. Als student woon je vaak op kamers, dan kun je die spullen verzekeren, je hoeft dan niet zoveel in de maand te betalen, vaak een paar euro. Je kunt het ook eens per jaar betalen, vaak is dat ook goedkoper omdat je dan in één keer betaalt. Het gaat er om dat je weet dat alles goed is verzekerd. Met de studenten inboedelverzekering hoef je je daar geen zorgen over te maken, maar kijk wel even in de voorwaarden wanneer de dekking geldt en wanneer niet, er kunnen ook uitzonderingen zijn. Op het moment dat je schade aanricht aan de woning van iemand anders, dan kan je dit claimen via je aansprakelijkheidsverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak samen met een woonverzekering afgesloten.

Bij de inboedelverzekering zijn meestal brand, schroeien, diefstal en waterschade gedekt. Dat is niet alles, ook opruimings- en saneringskosten kan gedekt worden met de inboedel verzekering. Voor sieraden, kunst, antiek en diverse apparatuur is er een maximum verzekerd bedrag en dat is ook soms een optie. Als je op zoekt bent naar de goedkoopste studenten inboedelverzekering dan ben je op onze website aan het goede adres. Wij geven je informatie over inboedelverzekeringen. Waar vind je nu een goedkope inboedelverzekering? Er zijn tientallen partijen die deze verzekering aanbieden.

Elke partij wil het liefst dat je de verzekering direct bij hen afsluit. Ons advies is om eens te kijken naar de inboedelverzekering van FBTO, OHRA, Univé, Zelf.nl, inShared en Centraal Beheer Achmea. De inboedelverzekering van deze verzekeraars zijn zeer voordelig en heeft meerdere voordelen. Zo hoef je geen lijsten bij te houden van de spullen in je huis. Een ander voordeel is dat je heel eenvoudig alles zelf kunt regelen. Hiermee bedoelen wij het aanvragen en wijzigen van gegevens. Ook kun je zelf je schade online melden. Waarom zou je nog verder kijken naar andere verzekeringen? De inboedelverzekering zijn zo aangevraagd via internet. Je vult enkele gegevens in en je bent verzekerd! Wil je de meest voordelige studenten inboedelverzekering sluiten? Bereken via de tool hierboven direct je premie voor o.a. OHRA, FBTO, Univé, Zelf, inShared en Centraal Beheer Achmea.

Wat dekt de woonverzekering?

Een inboedelverzekering dekt bijvoorbeeld schade aan meubilair die veroorzaakt wordt door van buiten komende omstandigheden zoals waterschade of schade door vuur of rook. Ook schade door blikseminslag wordt meestal gedekt. De exacte dekking en de uitbetaling die plaatsvindt na schade is echter afhankelijk van de grootte van het pakket. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden namelijk verschillende pakketten aan. Lang niet alle pakketten vergoeden bijvoorbeeld schade die veroorzaakt wordt door diefstal of poging daartoe. Als je een woonverzekering af gaat sluiten is het dan ook altijd verstandig om van te voren goed te bedenken tegen wat je allemaal verzekerd wilt zijn. Zeker als je ook je laptop en telefoon verzekerd wilt hebben is het verstandig om de polissen goed door te kijken of deze hier wel onder vallen. Kijk ook goed naar de uit te betalen bedragen, want vaak krijg je maar een klein deel van de verzekerde waarde vergoed.

Schade die je zelf veroorzaakt

Veel studenten denken dat een inboedelverzekering ook schade dekt die door hen zelf veroorzaakt wordt. Denk hierbij aan krassen of schade na een groot feest. Dit is echter meestal niet het geval. Net als schade die veroorzaakt is door huisdieren valt dit soort schade meestal onder de uitzondering, zelfs bij de allrisk woonverzekeringen. Anders zou het wel heel gemakkelijk zijn om je eigen inboedel kapot te maken en zo aan een nieuwe te komen.

Studenten inboedelverzekering afsluiten

Studenten die op zich zelf wonen doen er goed aan om een woonverzekering af te sluiten. Er zijn twee soorten woonverzekeringen, je hebt de inboedelverzekering en de opstal verzekering. Als je schade krijgt aan de spullen in je studentenkamer of huis ben je meestal een behoorlijk bedrag kwijt om deze weer te vervangen. Een studenten inboedelverzekering is over het algemeen helemaal niet duur om af te sluiten, en kan je veel schade doen voorkomen.