Helft Nederlanders wil zorgverzekering wijzigen

Ongeveer 50% van de Nederlanders denkt aan de zorgverzekering deze maanden, ze denken allemaal aan overstappen. Veel van deze mensen weten niet waar ze moeten beginnen om over te stappen, ze denken dat het ingewikkeld en lastig is. Via onze website kun je een gemakkelijk overzicht bekijken van alle zorgverzekeringen voor het nieuwe jaar. Vergelijk in een oogopslag de basispakket premies van verschillende zorgverzekeraars.

Voor een deel van de mensen lijkt een de verhoging van de premie en het premieverschil met andere zorgverzekeraars niet de moeite om aan al die rompslomp te beginnen. Over het algemeen is het verschil van premie maar enkele tientjes, maar per huishouden is het zeer interessant in per huishouden over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering.

Op het moment dat je denkt aan overstappen is het goed om even te kijken hoeveel je gebruik hebt gemaakt van je zorgverzekering. Mensen van 50 jaar bijvoorbeeld hebben niets meer aan bijvoorbeeld kraamzorg in het pakket. Nog steeds zijn sommige mensen daarvoor verzekerd zonder dat ze er weet van hebben.

Waarom stappen mensen niet over van zorgverzekering?

Waarom blijven sommige mensen trouw aan hun huidige zorgverzekering, als deze premie maar blijft stijgen elk jaar? Dat is de vraag die wij onszelf wel eens stellen. Natuurlijk is het geen dagelijkse kost, en zijn de meeste mensen helemaal niet thuis in verzekeringen en doen het uit pure noodzaak. Maar toch zijn er met een paar simpele handelingen toch enkele honderden euro’s per jaar te besparen.

U heeft nog tot 31 december de tijd om over te stappen!