Welke autoverzekering

Welke autoverzekering is het beste in uw geval? Dit is lastig in algemene zin aan te geven. Dit hangt af van veel factoren.

Allereerst is belangrijk wie u bent. Doorslaggevend zijn kenmerken zoals leeftijd, woonplaats en het aantal jaar dat u auto rijdt. Op basis van uw leeftijd en woonplaats bepalen verzekeraars hoeveel schaderisico u heeft. Bent u jong en woont u in de Randstad? Dan zal een hoger risico met betrekking tot schade worden ingecalculeerd. Verder is het aantal zogenaamde schadevrije jaren is belangrijk, dit bepaalt namelijk in grote mate de hoogte van de premie.

Daarnaast is uw auto van belang. De cataloguswaarde en het gewicht zijn bepalend voor het te dekken risico. Hoe duurder de auto, hoe hoger de premie. Meestal volstaat het opgeven van het kenteken, verzekeraars kunnen dan zo uw auto opzoeken in hun databases. Neem zodra u een auto heeft, een verzekering. U bent namelijk verplicht om de auto verzekerd te hebben. Maar kies niet overhaast een autoverzekering. Neem de tijd om de voor beste en meest voordelige autoverzekering te kiezen.

WA Autoverzekering

Alle auto eigenaren in Nederland zijn verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Met deze Wettelijke Aansprakelijkheid autoverzekering bent u verzekerd voor eventuele schade die per ongeluk wordt toegebracht aan derden. Veel mensen kiezen voor deze goedkoopste autoverzekering en besparen zo veel premie per jaar. U dient zich dan wel te beseffen dat u niet volledig bent verzekerd, hetgeen bij een WA plus verzekering of een All risk verzekering wel het geval is.

WA Plus Autoverzekering

De WA plus verzekering heet ook wel de Beperkt Casco verzekering. Deze autoverzekering biedt meer dekking dan de WA verzekering, zoals het risico van schade door weersinvloeden op de auto. In feite is alle schade aan uw auto behoudens door eigen schuld of schuld van derden verzekerd. De premie is wat hoger dan van een WA verzekering en goedkoper dan van een All risk verzekering. Volgens de Consumentenbond is deze verzekering voor verstandig voor auto’s van 4 jaar tot 8 jaar oud.

Allrisk Autoverzekering

De All risk verzekering, ook wel Volledig casco verzekering genoemd, dekt alle schade. Ook de duur uzelf veroorzaakte schade of schade van een derde die doorrijdt, is gedekt. De premie is fors hoger dan van een WA verzekering of een WA plus verzekering. Maar u bent wel zeker dat alle risico’s zijn gedekt. Deze autoverzekering is vooral aan te raden voor nieuwe auto’s, dat wil zeggen auto’s jonger dan zo’n 4 jaar.

Autoverzekering bij dealer bijna helft duurder

De meeste consumenten weten het wel, maar zijn vaak toch te gemakzuchtig. Een autoverzekering bij de autodealer is niet de allergoedkoopste verzekering. Nou denken de meesten dat het iets duurder zal zijn, maar dat de meerprijs wel mee zal vallen. Dat is geenszins het geval; een autoverzekering bij de de dealer is gemiddeld genomen 44% duurder! Dit heeft Independer uitgezocht. Met name de autoverzekeringen van de dealers van de automerken Ford, Toyota en Honda zijn erg duur.