WA autoverzekering

Een WA autoverzekering is een autoverzekering die verplicht is voor elke autobezitter. WA staat namelijk voor Wettelijke Aansprakelijkheid en dekt de schade die jij met jouw auto aan anderen toebrengt. Zo wordt er geadviseerd dat je bij auto’s die ouder dan acht jaar zijn uitsluitend een WA autoverzekering afsluit. Want wanneer je voor een All Risk autoverzekering kiest en je hebt schade, dan zal de vergoeding zeer beperkt zijn. Zo betaal je dus over het algemeen onnodig meer premie in verhouding tot wat je uitgekeerd zou krijgen.

WA autoverzekering vergelijken

Met de WA autoverzekering dek je de schade die je met jouw auto aan anderen en hun bezittingen toebrengt. De minimale dekking van een WA autoverzekering bedraagt twee miljoen euro. Mocht er iemand anders in je auto rijden en een ongeluk veroorzaken en schade bij iemand anders aanbrengen, dan zal deze schade ook vergoedt worden door de WA autoverzekering. Vooral als student ben je op zoek naar een WA autoverzekering met de laagste premie en de beste voorwaarden. Het is daarom verstandig om WA autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Online zijn er namelijk verschillende websites te vinden waar je simpel en snel WA autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

De WA autoverzekeringen kun je op verschillende zaken met elkaar vergelijken. Zo kun je de WA autoverzekeringen op dekking, premiehoogte en voorwaarden met elkaar vergelijken. Door te vergelijken ben je verzekerd van een goede prijs en de beste WA autoverzekering.

Dekking WA autoverzekering

Je kunt je natuurlijk afvragen of een WA autoverzekering wel genoeg is. Met een WA autoverzekering ben je minimaal verzekerd en dat kan in sommige situaties positief en negatief zijn. Wanneer je een oudere auto hebt dan acht jaar, dan kan het verstandig zijn om alleen een WA autoverzekering af te sluiten. De kans is namelijk zeer groot dat per maand teveel premie betaald, dan wat je uitgekeerd zou krijgen bij schade. In deze situatie kan het dus verstandig zijn om alleen een WA autoverzekering af te sluiten.

Een WA autoverzekering met een aanvullende autoverzekering is in de meeste gevallen altijd de beste optie. Vooral wanneer je een redelijke nieuwe auto hebt, dan is het zeker verstandig om naast je WA autoverzekering een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Met een aanvullende autoverzekering ben je namelijk voor meer dan alleen de schade die je bij anderen toebrengt verzekerd. Zo kun je jouw auto verzekeren tegen diefstal, brand, stormschade, blikseminslag en vandalisme. Daarnaast betaal je voor een aanvullende autoverzekering vaak niet erg veel.

Denk daarom eerst goed na of het afsluiten van alleen een WA autoverzekering wel zo verstandig is. Net als bij een inboedelverzekering wil je jouw auto niet onderverzekeren waardoor je later de deksel op je neus kunt krijgen. Kom je er niet uit? Zoek het dan goed uit en vraag om advies!