Beste Autoverzekering

Wilt u graag de meest complete dekking voor uw (nieuwe) auto? Dat kan met een all risk verzekering, ook wel volledig casco verzekering genoemd. Als je uitgaat van dekking is dit vaak de beste autoverzekering. De beste autoverzekering is zeker niet de goedkoopste. De premie van dit type autoverzekering is wel een stuk hoger dan van een WA of WA+ verzekering, maar door een all risk autoverzekering vergelijken kunt u toch veel geld besparen op de maandelijkse premie. U hebt dan een uitgebreide dekking voor uw auto en deze is toch betaalbaar.

All risk verzekering voor auto jonger dan 5 jaar

De meeste automobilisten die een auto hebben die jonger is dan 5 jaar oud sluiten een all risk autoverzekering af. Een all risk verzekering dekt alle schade zoals die kan ontstaan door botsen, slippen, stoten, van de weg raken en bij aanrijdingen met anderen. Een volledig casco verzekering dekt ook de schade aan uw eigen auto, ook wanneer de schade door uw eigen schuld is veroorzaakt. Bij een WA-verzekering en WA+ (beperkt casco) verzekering wordt de schade wanneer door uw eigen schuld veroorzaakt niet vergoed. Een all risk verzekering geeft u dus een stuk meer gemoedsrust wanneer u met uw auto de weg op gaat. Bij een all risk verzekering wordt de nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde van uw auto vergoed. De exacte vergoeding verschilt per verzekering, autoverzekering en leeftijd van de auto.

Volledig casco verzekeringen vergelijken loont!

Uit onderzoek is gebleken dat de premies van all risk verzekeringen ver uit elkaar liggen. Het verschil in autopremie kan oplopen tot ruim 2000 euro. Een duurdere all risk studenten autoverzekering wil niet zeggen dat u hiermee beter uit bent dan een goedkopere all risk verzekering. Kortom all risk autoverzekeringen vergelijken loont wanneer u flink geld wilt besparen en u kunt hiermee snel de goedkoopste volledig casco verzekering voor uw auto vinden. Dit geldt niet alleen voor het afsluiten een autoverzekering wanneer u deze nog niet hebt, maar zeker ook wanneer u er al wel een hebt. Ieder jaar even een all risk autoverzekering vergelijking maken is echt een aanrader wanneer u geld wilt blijven besparen.

Vergoedingen all risk verzekering (WA + volledig casco)

Een all risk verzekering vergoedt veel meer dan dat het geval is bij een WA-verzekering en WA + beperkt casco autoverzekering. Bij een all risk verzekering wordt dit vergoed: diefstal, ruitbreuk, botsingen met dieren, brand, explosie, extreme weersomstandigheden, schade aan personen en eigendommen en te water raken, slippen en aanrijdingen. Dit kan de beste keuze zijn als u een (bijna) nieuwe auto koopt. Heeft u een oude auto? Dan past wellicht een andere autoverzekering het beste.

Eenvoudig all risk autoverzekering vergelijken

Het vergelijken van een all risk autoverzekering is heel eenvoudig. U hoeft slechts een aantal gegevens in te vullen zoals het kenteken van de auto, uw geboortedatum, postcode, hoogte eigen risico en aantal kilometers per jaar. Bij soort dekking dient u te kiezen voor all risk of wanneer anders vermeld: WA + Volledig Casco. Daarna hoeft u alleen nog op de button vergelijken of bereken premie te klikken en u krijgt meteen all risk autoverzekeringen te zien die geschikt zijn voor uw auto en situatie. Kies vervolgens de all risk verzekering van uw keuze en u zult direct doorgaan naar de website van de verzekeraar waar u de volledig casco verzekering kunt afsluiten. Na afsluiten is uw auto direct verzekerd (dit is afhankelijk van de gekozen ingangsdatum). Mocht u binnen 14 dagen spijt krijgen van uw keuze dan kunt u de autoverzekering nog gewoon annuleren en een andere kiezen.

Is een all risk verzekering verplicht?

Nee, een all risk verzekering is niet verplicht om af te sluiten, een WA-verzekering wel. Wanneer u geen autoverzekering afsluit en in een onverzekerde auto gaat rondrijden bent u strafbaar. Op het moment dat u met een onverzekerde auto schade veroorzaakt zal alle schade op u worden verhaald, dat kan dus letterlijk uitlopen op een regelrechte ramp. Ondanks dat een all risk autoverzekering niet verplicht is kan het toch slim zijn dit type autoverzekering af te sluiten, omdat u ook schade aan uw eigen auto krijgt vergoed bij een aanrijding waarbij de schuld bij u ligt. Wanneer u slechts een WA-verzekering of WA+ verzekering hebt afgesloten en u rijdt uw auto total loss, dan zou het kunnen zijn dat u niet zo maar geld hebt voor het kopen van een andere auto. Als u afhankelijk bent van uw auto, bijvoorbeeld in verband met uw werk dat zit u toch met een aardig probleem. Neem dit soort dingen dus mee in de overweging om wel of niet voor een all risk verzekering te kiezen. Wees niet te bang voor de hoge premie van een all risk verzekering. Zoals al eerder aangegeven kunt u prima besparen op deze premie door all risk verzekeringen te vergelijken alvorens u een volledig casco verzekering afsluit.

Is met een all risk verzekering alles gedekt?

In principe is het zo dat iedere verzekeraar alle schades zal vergoeden wanneer u een all risk verzekering hebt. Nu is het wel zo dat wanneer u expres een schade hebt veroorzaakt dat een verzekeraar niet tot vergoeding zal uitgaan, dat geldt ook wanneer u expres schade rijdt en een all risk verzekering hebt. Wanneer wordt aangetoond dat u expres schade hebt gemaakt en uw verzekeraar kan dit aantonen zal 100% zeker geen schade vergoed worden. Ook zal in dat geval uw volledig casco autoverzekering direct worden opgeheven. Mits er geen sprake is van opzet wordt schade door botsen, slippen, omslaan, van de weg raken, te water raken en alle andere schade van buiten komend onheil vergoed. Daarnaast natuurlijk ook de beperkt casco schades en schade die is ontstaan bij een aanrijding door uw schuld waarbij de dekking geldt voor zowel schade aan de auto van de ander als aan uw auto.