Autoverzekering met Pechhulp

Steeds meer verzekeraars bieden een autoverzekering met de aanvullende module pechhulp aan. U hoeft dan als verzekerde niet meer los pechhulpservice af te sluiten bij bijvoorbeeld de ANWB. Mocht u al pechhulp hebben bij ANWB kan het slim zijn om eens te kijken of het mogelijk is om bij uw autoverzekeraar te kiezen voor pechhulp, dit kan u namelijk geld schelen. Wegenwacht van ANWB kent namelijk best hoge jaarpremies wanneer u deze afzet tegen de premies van pechhulp van autoverzekeraars.

Keuze uit: autoverzekering + pechhulp module of losse pechhulp service

Verzekeraars zoals FBTO, OHRA, Univé, Zelf.nl en Centraal Beheer Achmea bieden een autoverzekering met pechhulp aan. Om nu snel te zien of het juist aantrekkelijk is om pechhulp bij uw autoverzekering af te sluiten of bij een wegenwachtservice zoals ANWB of Route Mobiel kunt u het beste de maandpremies naast elkaar zetten. Bij een verzekeraar bent u maandelijks tussen de 3 en 7 euro kwijt. De premie kan wat hoger zijn wanneer u een oude auto hebt. Bij een pechhulpmodule kunt u kiezen uit Nederland of Nederland + buitenland. Op het moment dat u overstapt van autoverzekeraar zal uw aanvullende pechhulpverzekering stoppen, daarom dient u erop te letten dat wanneer u overstapt van autoverzekeraar u opnieuw pechhulp afsluit bij uw nieuwe verzekeraar. Mocht deze geen pechhulp aanbieden dan kunt u pechhulp los afsluiten bij een pechhulpspecialist zoals ANWB, Route Mobiel, Allianz, Blij dat ik rij of Centraal Beheer Achmea.

Soorten pechhulp
Er zijn verschillende soorten pechhulp waar u uit kunt kiezen: hulp in Nederland, snel hulp na ongeveer 35 minuten, reparatie ter plaatsen of wegslepen naar dichtstbijzijnde garage, vervangende autoservice, vervoer naar huis, hulp in uw woonplaats, hulp bij verkeerd getankte brandstof, dekking voor bedrijfswagen, dekking voor meerde kentekens en extra pechhulp.

Pechhulp in het buitenland
Een pechhulpverzekering voor alleen Nederland kan uitgebreid worden met een pechhulpverzekering voor het buitenland. Voor deze uitbreiding betaalt u tussen de 5 en 10 euro premie per maand extra. U ontvangt dan meestal de volgende pechhulpservice in het buitenland: vervangende auto, reparatie ter plekke of vervoer van de auto naar dichtstbijzijnde garage, een aantal hotelovernachtingen terwijl uw auto wordt gerepareerd, vervoer van uw auto of passagiers naar uw woonadres en hulp voor aanhanger of caravan.

Premiehoogte en pechhulpverzekeringen vergelijken

U zult merken dat de premie van een pechhulpservice voor oudere auto’s een stuk duurder is. Dit is simpelweg omdat de kans op pech bij oudere auto’s groter is. Zeker wanneer u een wat oudere auto hebt is het zeker raadzaam om de premies met elkaar te vergelijken. Helaas is het bij vergelijkingssites niet mogelijk dat u een optie kunt aanklikken waarbij u alleen een premieoverzicht te zien wilt krijgen met autoverzekeringen inclusief pechhulp. Toch is vergelijken mogelijk door de premies van losse pechhulpdiensten zoals ANWB Wegenwacht en Route Mobiel te noteren. Hierna kijkt u bij de verzekeraar waar u een autoverzekering wilt afsluiten wat de premie is voor de aanvullende module pechhulp. Mocht u meerdere autoverzekeraars op het oog hebben, dan kunt u ook de premies van deze verzekeraars opnemen in uw vergelijkingsoverzicht.

Maak niet alleen een vergelijking van autoverzekeringen met pechhulp wanneer u een nieuwe autoverzekering gaat afsluiten. Het is raadzaam ook tussentijds te kijken of u nog steeds goedkoper uit bent met een autoverzekering + aanvullende module pechhulp of dat u beter kunt kiezen voor autoverzekering + losse pechhulpservice (andersom is natuurlijk ook mogelijk).

Zorg dat u niet dubbel verzekerd bent

Het is onnodig om een autoverzekering met pechhulp te hebben en daarnaast ook nog eens een losse pechhulpservice van ANWB of Route Mobiel. Dit geldt ook voor wanneer u bij onderhoud van uw auto van de garage, autodealer of fabrikant pechhulpservice krijgt, vaak is dat nog gratis ook. In dat geval is het onzin om nog een aanvullende module pechhulp of losse pechhulpservice af te sluiten, omdat u dan dubbel verzekerd bent. Voor een pechhulpverzekering buitenland geldt dat u erop moet letten dat u niet dubbel verzekerd bent wanneer u een reisverzekering hebt waarbij pechhulp in het buitenland ook gedekt is. Mocht u nog geen pechhulpverzekering buitenland hebben, dan is het raadzaam om te kijken wat het goedkoopste is: pechhulpverzekering buitenland of aanvullend verzekeren bij uw reisverzekering.

Pechhulp opzeggen

Wanneer u pechhulp ergens wilt opzeggen, of dat nu bij een losse aanbieder is of bij een verzekeraar, dan kunt u dit meestal zowel telefonisch als schriftelijk doen. Zorg er voor dat u uw gegevens bij de hand hebt zoals kenteken van uw auto en polisnummer- of lidmaatschapsnummer. Vraag altijd wel naar een schriftelijk bevestiging van uw opzegging om gedoe achteraf te voorkomen.

Aanvullende pechhulpverzekering
Wanneer u een aanvullende pechhulpverzekering hebt afgesloten bij een verzekeraar dan kunt u deze meestal direct opzeggen of met een opzegtermijn van 1 maand. Wanneer u uw auto verkoopt kunt u uw autoverzekering met aanvullende pechhulpverzekering direct stopzetten.

Pechhulp apart verzekerd
Heeft u gekozen om de pechhulp apart te verzekeren bij een pechhulpdienst? Dan kunt u dit meestal pas na één jaar maandelijks opzeggen. Bij Route Mobiel is het mogelijk om uw pechhulpabonnement direct stop te zetten, bij de ANWB dient u dit voor 15 november te doen om te voorkomen dat u in het volgende jaar voor pechhulp verzekerd bent.