Autoverzekering Afsluiten

Er zijn maar weinig verzekeringen die zo eenvoudig afgesloten kunnen worden als een studenten autoverzekering. Dat heeft in eerste instantie natuurlijk alles te maken met het verplichte karakter van deze verzekering. In heel veel landen, waaronder ook in Nederland en België is de autoverzekering terug te vinden op de lijst met verplichte verzekeringen. Dat heeft ook verzekeraars er toe aangezet om de verzekering massaal in hun aanbod op te nemen. Het gaat daarbij ook niet alleen om de verplichte WA-verzekering, maar ook om bijvoorbeeld de beperkt casco of volledige cascoverzekering. Wanneer u er aan denkt om een (nieuwe) autoverzekering af te sluiten is het beslist interessant om even de tips te lezen die we in dit artikel speciaal voor u hebben verzameld.

WA-verzekering afsluiten

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de verplichte autoverzekering nu precies verzekert. Wanneer u er voor kiest om genoegen te nemen met de zogenaamde WA-verzekering kiest u namelijk uitsluitend voor een verzekering die schade aan derden indekt. Dat wil zeggen dat u zelf nooit één euro zult ontvangen van uw verzekeraar, maar de tegenpartij een rechtstreekse vergoeding zal ontvangen voor de geleden schade. Daarnaast is het een algemeen misverstand dat de WA-verzekering alle schade vanaf de eerste euro dekt. Dat is absoluut niet correct. Ook in het geval van een WA-verzekering dienen verzekeringnemers er immers rekening mee te houden dat ze steeds worden opgezadeld met een bepaalde vrijstelling. Deze vrijstelling kan naar eigen wens nog verhoogd worden om zo de verzekeringspremie van uw autoverzekering zoveel mogelijk te beperken.

Beperkt of volledige cascoverzekering

Steeds meer autobestuurders die bijvoorbeeld een nieuwe auto hebben gekocht kiezen er voor om gebruik te maken van een uitgebreidere autoverzekering. Men kan bijvoorbeeld ook perfect kiezen voor een beperkte of een volledige cascoverzekering. Dergelijke verzekeringen zijn interessant omdat ze niet alleen schade tegenover derden indekken, maar ook schade aan uw eigen voertuig. Let wel, de schade die exact wordt ingedekt staat steeds vermeld in de polisvoorwaarden. Bij een beperkt cascoverzekering wordt bijvoorbeeld geen schade ingedekt die is veroorzaakt tijdens een aanrijding. Dat is wel het geval bij een volledige cascoverzekering. Daarnaast dient u er ook rekening mee te houden dat de verzekeringspremie aanzienlijk duurder wordt naarmate de dekkingen steeds uitgebreider worden. Het spreekt dan ook voor zich dat een volledige cascoverzekering aanzienlijk duurder zal zijn dan een gewone WA-verzekering. Ook daar kunt u als potentiële verzekeringnemer dus maar beter rekening mee houden.

Goedkope studenten autoverzekering afsluiten

Net omwille van het feit dat het aanbod aan autoverzekeringen tegenwoordig zo ontzettend groot is, is het niet altijd even eenvoudig om een goedkope autoverzekering te vinden, in tegendeel zelfs. Wanneer u een goedkope autoverzekering wil afsluiten kunnen we u alleen maar aanraden om gebruik te maken van een vergelijking of simulatie. Op die manier kunt u niet alleen de prijs, maar ook de voorwaarden van de autoverzekering van uw keuze vergelijken met mogelijke alternatieven op de markt. Alleen door te vergelijken is het uiteindelijk mogelijk om een goede autoverzekering af te sluiten welke op de koop toe ook nog eens beschikt over een scherpe verzekeringspremie. Denkt u er ook aan om een autoverzekering af te sluiten? Twijfel dan zeker niet en voer beslist een autoverzekering simulatie of berekening uit, het kan u bijzonder veel geld besparen.

Autoverzekering dagelijks opzegbaar, bestaat dat?

Een autoverzekering die dagelijks opzegbaar is, bestaat dat eigenlijk wel? Ja, er zijn autoverzekeringen die geen opzegtermijn kennen. Dat betekent dat deze direct beëindigd kunnen worden. Bij dit type autoverzekering geldt dat wanneer u wilt opzeggen uw autoverzekering zal worden beëindigd op de dag dat u de bij de autoverzekeraar kenbaar maakt dat u deze wilt opzeggen. Verzekeraars die een dagelijks opzegbare autoverzekering aanbieden geven klanten daarnaast de mogelijkheid om een datum in de toekomst te kiezen en/of de verzekering mag vanaf de eerste dag dat u bij een verzekeraar een autoverzekering hebt afgesloten opgezegd worden.

14 dagen bedenktijd

Wanneer u een autoverzekering afsluit geldt er altijd een bedenktijd van 14 dagen, dit wordt de polisbedenktijd genoemd. Dit geldt voor alle soorten autoverzekeringen. Binnen deze 14 dagen mag u zonder opgave van reden de verzekering annuleren. Deze bedenktijd is er om u als consument te beschermen. De 14 dagen bedenktijd gaat in op het moment dat u de verzekeringspolis van uw autoverzekering ontvangt. Het is per verzekeraar verschillend op welke manier de polis wordt toegestuurd, dit kan per post of digitaal per e-mail zijn. Wanneer u netjes binnen de bedenktijd uw autoverzekering opzegt hoeft u niets te betalen aan de verzekeraar. Dat betekent tevens dat u in deze bedenktijd nooit verzekerd bent geweest. Dat houdt dus ook in dat wanneer u schade hebt gereden binnen de bedenktijd uw verzekeraar deze niet hoeft te vergoeden. Het opzeggen van een autoverzekering is de laatste jaren gelukkig een stuk makkelijker geworden. Steeds meer verzekeraars bieden een maandelijks of dagelijks opzegbare autoverzekering aan. Dat is ideaal, want u zit in dat geval als klant niet vast aan een vervelend jaarcontract. Uw autoverzekering opzeggen kan u veel geld besparen mits u na het opzeggen direct opzoek gaat naar een voordeligere autoverzekering via een vergelijkingssite. Op een vergelijkingssite kunt u namelijk heel snel zien bij welke verzekeraar u voordeliger uit bent. Een nieuwe autoverzekering afsluiten via een vergelijkingssite is snel gedaan en kan u direct een hoop geld schelen. Het vergelijken van autoverzekeringen is daarom een echte aanrader.

Dagelijks opzegbaar na 1 verzekeringsjaar

Bij de meeste autoverzekeraars geldt dat een autoverzekering na 1 verzekeringsjaar dagelijks opzegbaar is met een opzegtermijn van één maand. De opzegtermijn is per eerstkomende maandelijkse beëindigingsdatum. Zoals eerder aangegeven zijn er steeds meer verzekeraars waarbij de autoverzekering maandelijks of dagelijks opzegbaar is. Indien een autoverzekering dagelijks opzegbaar is kan deze iedere dag opgezegd worden. Dat kan heel aantrekkelijk zijn, omdat u zodoende een heel jaar lang de premies scherp in de gaten kunt houden via een vergelijkingssite en zodra u ziet dat een vergelijkbare autoverzekering bij een andere verzekeraar scherper geprijsd is kunt u direct overstappen! Laat uw nieuwe verzekering altijd ingaan op de laatste dag van uw huidige autoverzekering. Zo weet u zeker dat u altijd verzekerd bent. Een dag te laat kan al desastreus zijn, omdat zodra u in een auto stapt zonder verzekering u strafbaar bent. Onverzekerd rondrijden is erg dom en kan helemaal ernstige gevolgen voor u hebben wanneer u schade rijdt.

Dagelijks opzegbare autoverzekeringen wat lastiger te vergelijken

Wanneer u autoverzekeringen gaat vergelijken op een vergelijkingssite zult u merken dat u niet kunt aangeven dat u specifiek opzoek bent naar een dagelijks opzegbare autoverzekering. Wat u het beste kunt doen is een normale vergelijking maken van autoverzekeringen, doorklikken naar autoverzekeraars die u de beste verzekering tegen een aantrekkelijke premie kunnen aanbieden en kijk vervolgens goed naar de opzegvoorwaarden. Autoverzekeraars waarbij de autoverzekering dagelijks opzegbaar is zullen vrijwel altijd bij het rijtje voordelen of belangrijkste eigenschappen vermelden of de verzekering dagelijks opzegbaar is, dit is immers best een unieke eigenschap van een autoverzekering die niet bij alle autoverzekeraars gevonden kan worden. Wanneer het niet helemaal duidelijk is of een autoverzekering dagelijks opzegbaar is kunt u het beste even contact opnemen met een verzekeraar. Een medewerker van de klantenservice kan u snel vertellen wat de exacte opzegvoorwaarden zijn. Noteer alle verzekeraars waarbij het mogelijk is om een dagelijks opzegbare autoverzekering af te sluiten en kijk vervolgens opnieuw naar de vergelijkingslijst met verzekeraars. Nu kunt u wel een juiste keuze maken wanneer u opzoek bent naar een verzekering voor uw auto die dagelijks opgezegd kan worden en een voordelige premie kent.

Voorbeelden verzekeraars met dagelijks opzegbare autoverzekering

Voorbeelden van autoverzekeraars waarbij het mogelijk is om dagelijks op te zeggen zonder dat u te maken hebt met een opzegtermijn zijn: Zelf.nl, ANWB, inshared, AllSecur, Ditzo, Nationale Nederlanden en verzekeruzelf.nl. Controleer wel even goed wat de exacte voorwaarden zijn van de autoverzekering met betrekking tot dagelijks opzeggen. Er zijn immers altijd bepaalde omstandigheden die voorkomen dat de autoverzekering zo maar opgezegd kan worden bijvoorbeeld wanneer uw auto gestolen wordt, u verkoopt uw auto of bij totaal verlies.

Opzegging autoverzekering altijd schriftelijk laten bevestigen

Of u nu een autoverzekering afsluit die jaarlijks, maandelijks of dagelijks opzegbaar is. Vraag aan de verzekeraar altijd om de opzegging van uw autoverzekering schriftelijk te bevestigen. Dit kan een hoop gedoe achteraf schelen. Wanneer u verzekerd wilt blijven met uw auto, dient u ervoor te zorgen dat uw nieuwe autoverzekering ingaat op de laatste dag van uw huidige autoverzekering. Verder is het erg slim om altijd autoverzekeringen te vergelijken alvorens u een nieuwe autoverzekering afsluit. Ook wanneer u een nieuwe dagelijks opzegbare autoverzekering wilt afsluiten.

Autoverzekering op Zaterdag afsluiten

Veel mensen zijn zoeken naar een mogelijkheid om op zaterdag een auto te verzekeren, dit kan zijn omdat ze een auto kopen op zaterdag en die direct naar huis willen rijden. Voordat je naar huis kan rijden in je nieuwe aanwinst moet je er zeker van zijn dat deze is verzekerd. Je kan op onze website de goedkoopste autoverzekering premie berekenen voor je auto op basis van het kenteken, ook op zaterdag!

Direct verzekerd in het weekend

Op het moment dat u een berekening heeft gedaan voor uw auto, kunt u deze direct online verzekeren bij de betreffende verzekeraar. U hoeft alleen maar door te klikken naar de goedkoopste autoverzekering en vervolgens uw gegevens invullen en klaar. U krijgt na dit proces automatisch het tijdelijke polisblad in uw email en u bent direct verzekerd. Op het moment dat u het tijdelijke polisblad hebt ontvangen kunt u direct rijden met de auto. Uw auto is dan tijdelijk verzekerd. Om hiervan zeker te zijn adviseren wij even de het tijdelijke polisblad te lezen nadat u de autoverzekering hebt afgesloten.

WA verzekering op zaterdag

Op het moment dat u de auto WA heeft verzekerd kunt u dit later altijd nog wijzigen naar allrisk dekking. Dit is eigenlijk altijd mogelijk bij elke verzekeraar. Teveel betalen voor uw premie voor de autoverzekering wil natuurlijk niemand, er zijn een aantal factoren waardoor de hoogte van de premie wordt bepaald. In sommige gevallen kunt u ook een korting krijgen op uw autoverzekering aan de hand van schade vrije jaren.

Postcode van invloed op de hoogte van de premie
Iemand die in Amsterdam woont moet meer voor zijn of har autoverzekering betalen dan iemand die ergens in een dorpje woont. De premies verschillenen doordat de een meer risico loopt dan de ander. Het is in Amsterdam veel drukker en dus meer kans op schade/ claims bij de verzekeraar. Doordat de kansen groter zijn dan iemand die in een klein dorp woont.

Aantal schade vrije jaren
Ook het aantal schade vrije jaren is een factor die meespeelt in de hoogte van de premie. Dit heeft een beetje dezelfde reden als bij de postcode. Op het moment dat iemand een autoverzekering wilt afsluiten met weinig schade vrije jaren is een extra risico voor de verzekeraar. Op het moment dat iemand veel schade vrije jaren heeft maakt over het algemeen weinig brokken en schades, hier kan de verzekeraar dus lekker op verdienen en bied hem of haar een korting aan op de autoverzekering premie.

Korting voor jongeren
Op het moment dat je net je rijbewijs hebt gehaald krijg je een punten rijbewijs. Op dit rijbewijs eb je 3 punten, als je 3 zware verkeersovertredingen maakt, moet je opnieuw  voor je examen. Het is gebleken dat jongeren een risicogroep zijn in het verkeer en hierdoor hebben ze het punten systeem ingevoerd.

Doordat jongeren een risico groep zijn in het verkeer zijn de autoverzekering premies ook hoger voor jongeren die een autoverzekering willen afsluiten. Dit komt puur doordat beginnende bestuurders vaker schade rijden dan ervaren bestuurders.

Auto met veel vermogen
Op het moment dat je beginnend bestuurder bent en een snelle auto met veel vermogen wilt verzekeren moet je rekening houden met een extra hoge premie of in sommige gevallen zal het niet mogelijk zijn om een autoverzekering af te sluiten. Dit komt puur door de hoge risico’s die het met zich meebrengt. Een korting op je autoverzekering kun je wel vergeten op het moment dat je beginnend bestuurder bent.