Autoverzekering Afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Er zijn maar weinig verzekeringen die zo eenvoudig afgesloten kunnen worden als een studenten autoverzekering. Dat heeft in eerste instantie natuurlijk alles te maken met het verplichte karakter van deze verzekering. In heel veel landen, waaronder ook in Nederland en België is de autoverzekering terug te vinden op de lijst met verplichte verzekeringen. Dat heeft ook verzekeraars er toe aangezet om de verzekering massaal in hun aanbod op te nemen. Het gaat daarbij ook niet alleen om de verplichte WA-verzekering, maar ook om bijvoorbeeld de beperkt casco of volledige cascoverzekering. Wanneer u er aan denkt om een (nieuwe) autoverzekering af te sluiten is het beslist interessant om even de tips te lezen die we in dit artikel speciaal voor u hebben verzameld.

WA-verzekering afsluiten

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de verplichte autoverzekering nu precies verzekert. Wanneer u er voor kiest om genoegen te nemen met de zogenaamde WA-verzekering kiest u namelijk uitsluitend voor een verzekering die schade aan derden indekt. Dat wil zeggen dat u zelf nooit één euro zult ontvangen van uw verzekeraar, maar de tegenpartij een rechtstreekse vergoeding zal ontvangen voor de geleden schade. Daarnaast is het een algemeen misverstand dat de WA-verzekering alle schade vanaf de eerste euro dekt. Dat is absoluut niet correct. Ook in het geval van een WA-verzekering dienen verzekeringnemers er immers rekening mee te houden dat ze steeds worden opgezadeld met een bepaalde vrijstelling. Deze vrijstelling kan naar eigen wens nog verhoogd worden om zo de verzekeringspremie van uw autoverzekering zoveel mogelijk te beperken.

Beperkt of volledige cascoverzekering

Steeds meer autobestuurders die bijvoorbeeld een nieuwe auto hebben gekocht kiezen er voor om gebruik te maken van een uitgebreidere autoverzekering. Men kan bijvoorbeeld ook perfect kiezen voor een beperkte of een volledige cascoverzekering. Dergelijke verzekeringen zijn interessant omdat ze niet alleen schade tegenover derden indekken, maar ook schade aan uw eigen voertuig. Let wel, de schade die exact wordt ingedekt staat steeds vermeld in de polisvoorwaarden. Bij een beperkt cascoverzekering wordt bijvoorbeeld geen schade ingedekt die is veroorzaakt tijdens een aanrijding. Dat is wel het geval bij een volledige cascoverzekering. Daarnaast dient u er ook rekening mee te houden dat de verzekeringspremie aanzienlijk duurder wordt naarmate de dekkingen steeds uitgebreider worden. Het spreekt dan ook voor zich dat een volledige cascoverzekering aanzienlijk duurder zal zijn dan een gewone WA-verzekering. Ook daar kunt u als potentiële verzekeringnemer dus maar beter rekening mee houden.

Goedkope studenten autoverzekering afsluiten

Net omwille van het feit dat het aanbod aan autoverzekeringen tegenwoordig zo ontzettend groot is, is het niet altijd even eenvoudig om een goedkope autoverzekering te vinden, in tegendeel zelfs. Wanneer u een goedkope autoverzekering wil afsluiten kunnen we u alleen maar aanraden om gebruik te maken van een vergelijking of simulatie. Op die manier kunt u niet alleen de prijs, maar ook de voorwaarden van de autoverzekering van uw keuze vergelijken met mogelijke alternatieven op de markt. Alleen door te vergelijken is het uiteindelijk mogelijk om een goede autoverzekering af te sluiten welke op de koop toe ook nog eens beschikt over een scherpe verzekeringspremie. Denkt u er ook aan om een autoverzekering af te sluiten? Twijfel dan zeker niet en voer beslist een autoverzekering simulatie of berekening uit, het kan u bijzonder veel geld besparen.