Allrisk autoverzekering

De Allrisk autoverzekering wordt ook wel de WA Volledig Casco verzekering genoemd en is de beste autoverzekering die je kunt afsluiten. Met een Allrisk autoverzekering ben je verzekerd voor de schade die door uw schuld aan je eigen auto ontstaat. De schade die jij of iemand anders die achter het stuur van jouw auto zit, aan auto’s van anderen toebrengt zal gedekt worden door de WA-verzekering. Deze verzekering is elke auto-eigenaar verplicht om af te sluiten. Met een Allrisk autoverzekering voorkom je dus dat je zelf gaat opdraaien voor de kosten in het geval van schade aan je auto.

Als eigenaar van een auto ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Een WA-verzekering is een verzekering waarbij de schade die jij aan anderen toegebracht hebt. Als jij een ongeluk veroorzaakt kun je de schade aan je auto dus niet op de WA autoverzekering van de tegenpartij verhalen en zul je zelf voor de kosten opdraaien. Daarom kiezen ook veel mensen om een Allrisk autoverzekering af te sluiten.

Moet ik een Allrisk autoverzekering hebben?

Met een Allrisk autoverzekering bent u uitgebreider verzekerd en dat is waarom vele mensen voor een Allrisk autoverzekering. Zo ben je met een Allrisk autoverzekering verzekerd voor schade aan de eigen auto door een ongeluk of als gevolg van diefstal en brand. Echter betaal je voor een Allrisk autoverzekering natuurlijk meer premie, dan wanneer je alleen een WA-autoverzekering afsluit. Of je een Allrisk autoverzekering afsluit zal vooral afhangen van de waarde en leeftijd van je auto. Ook heeft het aantal schadevrije jaren effect op de hoogte van de premie. Daarnaast kun je er ook voor kiezen of je eventuele schade zelf wilt of kunt betalen.

De dekking van Allrisk autoverzekering is zeer uitgebreid. Een Allrisk autoverzekering dekt namelijk de schade aan de eigen auto en ook wanneer jezelf de schade hebt toegebracht. Maar je auto zal ook verzekerd zijn voor schade die ontstaan is door slippen, diefstal, brand, stormschade, blikseminslag of door het omslaan van de auto. Het is natuurlijk een moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat elke situatie anders is. Mocht je zeer zuinig met je auto omgaan, dan kun je jezelf natuurlijk afvragen of je wel een Allrisk autoverzekering nodig hebt. Maar als je bijvoorbeeld in een wat minder veilige buurt woont, dan kan een Allrisk autoverzekering weer een must zijn.

Om erachter te komen of je beter een Allrisk autoverzekering af kunt sluiten, kun je het beste autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Niet alles verzekeraars verzekeren hetzelfde en daarom kan het verstandig zijn om te vergelijken. Zo kun je aan de hand van voorwaarden, premiehoogte en dekking vergelijken. Als je bijvoorbeeld bepaalde dekkingen zeer belangrijk vindt, dan kun je de selectie verfijnen en zien welke verzekeraars aan jouw eisen voldoen en hoeveel het natuurlijk kost.

Kijk daarnaast ook vooral naar het gebruik van je auto. Wanneer je je auto bijvoorbeeld alleen in het weekend gebruikt als je thuis bent bij je ouders, dan is het wellicht niet interessant om een Allrisk autoverzekering af te sluiten.