Studenten autoverzekering

Een student met een auto, het komt steeds vaker voor, maar dan moet je de auto ook verzekeren. Als je een studenten autoverzekering af gaat sluiten, dan zijn er een paar aspecten waar je goed op moet letten.

Als student wil je namelijk niet teveel betalen, daarom is het goed om te kijken welke maatschappijen speciale studenten autoverzekeringen aanbieden.

Deze kun je bij hen dan vaak online afsluiten en dan bespaar je pas veel geld iedere maand, reken je voordeel dan maar eens per jaar uit! Het belangrijkste is dat je nu gaat ontdekken wat de kosten zijn voor jouw auto. Dit is afhankelijk van of je hem allrisk of WA gaat verzekeren.

Als je een jonge auto hebt dan kan een allrisk dekking een goede optie zijn, je betaalt dan wel iets meer in de maand dan voor de WA dekking, maar het gaat er wel voor zorgen dat de auto goed is verzekerd. Mocht je dan schade krijgen door je eigen schuld, dan is dat wel verzekerd.

Als je alleen de WA studenten autoverzekering hebt afgesloten dan is alleen de schade aan de auto van de tegenpartij gedekt, als je eigen auto dan schade heeft dan zijn dat kosten die je zelf moet betalen. Het is daarom aan te raden om er goed over na te denken hoe je de auto gaat verzekeren.

Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, maar als je goede vergelijkingen gaat maken dan zorg je er voor dat je veel geld kunt besparen. Neem daarom de tijd om de studenten autoverzekering te zoeken die bij je past en die voldoet aan alle wensen.

 

Voordelen studenten autoverzekering

Er zijn een groot aantal voordelen voor de studenten autoverzekering. Deze zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor studenten en dat wil zeggen dat ze veel voordeliger zijn dan de gewone autoverzekeringen voor volwassenen. Het leven voor een student is duur en daar houden de verzekeringsmaatschappijen rekening mee.

Als je als student een auto hebt, dan moet je de auto verzekeren en dat kost nou eenmaal iedere maand geld. Daarom is het goed dat er studenten autoverzekeringen zijn zodat je kunt bekijken wat de voordelen zijn. In ieder geval betaal je minder premie en heb je vaak nog meer voordelen, wat wil je nog meer? Wil je weten wat je premie wordt? Klik hier om je verzekering te berekenen.

Als je een scooter hebt, dan moet je hiervoor een scooterverzekering afsluiten. Deze is ook vaak goedkoper dan een reguliere autoverzekering. Die voordelen kun je zelf ervaren als je nu voor de studenten autoverzekering gaat. Dit gaat er voor zorgen dat je kennis gaat maken met de diverse maatschappijen die je een studenten autoverzekering aan kunnen bieden en dat is voor jou alleen maar voordeliger, wie wil dat nou niet?

Is de goedkope autoverzekering altijd de beste keuze?

Een goedkope autoverzekering is zo gevonden wanneer je studenten autoverzekeringen vergelijkt. Of je nu opzoek bent naar een goedkope autoverzekering als student, beginnend of ervaren autobezitter, met of zonder schadevrije jaren, het maakt allemaal niet uit.

Een autoverzekering vergelijken bespaart direct een hoop tijd met het zoeken naar een geschikte verzekering voor een auto en het kan veel geld besparen. Het is vooral belangrijk te letten op de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Je wil immers een goedkope autoverzekering, maar wel een die geschikt voor je is. Veel vergelijkingssites maken daarom gebruik van een zogenaamde score.

Aan de hand van deze score kunt u precies zien hoe het gesteld is met de prijs-kwaliteit verhouding. Een ander belangrijk gegeven waar u op moet letten tijdens het vergelijken van autoverzekeringen zijn reviews. Deze geven in de meeste gevallen een goed beeld van wat u kunt verwachten van een autoverzekering en/of autoverzekeraar.

Hoe vindt u nu de goedkoopste autoverzekering?

De meeste consumenten sluiten tegenwoordig hun autoverzekering online af. Dat is niet voor niets. Het online afsluiten van een autoverzekering gaat snel en eenvoudig. Voordat je een autoverzekering gaat afsluiten wilt u natuurlijk wel weten welke verzekering het goedkoopste is.

Het vinden van de goedkoopste autoverzekering is helemaal niet zo moeilijk. Vergelijken door gebruik te maken van een vergelijkingssite is de beste optie. Een premievergelijker berekent op basis van door jou ingegeven informatie zoals het kenteken van je auto, geboortedatum en schadevrije jaren welke autoverzekeringen het goedkoopste en meest geschikt voor je zijn.

Hoogte van de premie is afhankelijk van diverse factoren
De hoogte van de premie van een autoverzekering is o.a. afhankelijk van het kenteken van de auto, je leeftijd, postcode, en type verzekering (WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco). Vooral het aantal schadevrije jaren is ook sterk van invloed op de hoogte van de premie.

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te meer korting je ontvangt op de premie. Daarnaast is de premiehoogte natuurlijk afhankelijk van de autoverzekeraar die je kiest en de persoon die de autoverzekering afsluit. Zo betalen jongeren vaak meer voor hun autoverzekering, omdat autoverzekeraars de kans dat jongeren schade rijden hoger inschatten dan bij ervaren weggebruikers.

Er zijn zelfs autoverzekeringen beschikbaar voor hoger opgeleiden met een lagere premie, omdat hoger opgeleiden minder schade zouden rijden. Maar wie je ook bent, een ervaren bestuurder of beginnende bestuurder, door autoverzekeringen te vergelijken zie je in één oogopslag bij welke verzekeraars je een goedkope autoverzekering kunt afsluiten.

Autoverzekeringen vergelijken bespaart u geld

Weet je wat voor soort autodekking (WA, WA+ of All Risk) je wilt? Dan kan je direct aan slag met het vergelijken van autoverzekeringen. Vroeger was het zo dat wanneer je de goedkoopste autoverzekering wilde vinden u een financieel adviseur in de arm moest nemen of zelf alle premies van autoverzekeringen moest noteren om deze met elkaar te kunnen vergelijken.

Het inwinnen van advies kostte veel geld en zelf vergelijken nam veel tijd in beslag en kon een lastig karwei zijn. Tegenwoordig zijn er diverse onafhankelijke vergelijkingssites zoals studentenpolis.nl te vinden waar het heel eenvoudig is om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken en zodoende snel een goedkope autoverzekering te vinden. Zoals al eerder aangegeven kan tegenwoordig iedereen een goedkope autoverzekering vinden en afsluiten, zelfs autobestuurders met een puntenrijbewijs, 18-jarigen of studenten.

Het is echter wel zo dat hele jonge mensen bij de meeste verzekeraars een wat hogere premie betalen voor hun autoverzekering. Daarom loont het ook juist voor jonge consumenten om autoverzekeringen te vergelijken om zodoende toch een betaalbare autoverzekering te kunnen vinden.

Heeft u negatief aantal schadevrije jaren?

Een autoverzekering vergelijken is voor autobezitters die negatief aantal schadevrije jaren hebben wat lastiger. Dat komt omdat de meeste verzekeraars nieuwe klanten met een negatief aantal schadevrije jaren niet (snel) zullen accepteren. Sta je in de min met je aantal schadevrije jaren?

Het beste kan je in dat geval eerst uw negatieve schadevrije jaren inlopen tot 0 om vervolgens weer te gaan zoeken naar een goedkope autoverzekering middels vergelijken. Mocht het zo zijn dat u schade(s) hebt gereden en uw all risk verzekering echt niet meer kunt betalen, dan zou u er nog voor kunnen kiezen om een WA of WA + Beperkt casco verzekering af te sluiten.

Je dient er dan wel rekening mee te houden dat wanneer u met een van deze twee type autoverzekeringen schade rijdt, u schade aan de eigen auto niet vergoed krijgt, u betaalt alleen wel een stuk lagere premie waardoor je mogelijk toch een eigen auto kunt blijven rijden.

Laagste prijsgarantie autoverzekering

Er zijn een aantal autoverzekering vergelijkers waarbij een laagste prijsgarantie geldt. Die garantie wordt vooral afgegeven om de consument makkelijker te laten zien welke autoverzekeraars echt goedkope autoverzekeringen aanbieden. Er zijn namelijk veel autoverzekeraars die wel beweren de goedkoopste te zijn, maar vaal blijkt dit dan toch niet zo te zijn.

Er zijn zelfs vergelijkingssites die je het verschil + extra korting geven wanneer je via hen een autoverzekering afsluit, maar binnen een aantal dagen toch blijkt dat dezelfde autoverzekering ergens anders goedkoper afgesloten kan worden. De claim “wij bieden de goedkoopste autoverzekering aan” op de websites van autoverzekeraars kan je dus beter altijd even controleren op een vergelijkingssite als deze.

Nadeel voor studenten

Een groot nadeel voor studenten die een autoverzekering af willen sluiten is hun leeftijd. Verzekeringsmaatschappijen beweren namelijk dat jonge mensen veel meer ongevallen veroorzaken door hun roekeloze rijgedrag. Hierdoor is het voor een jonger persoon veel duurder om een auto te verzekeren dan wanneer iemand die een stuk ouder is dezelfde auto zou verzekeren.

In sommige gevallen betalen studenten maar liefst twee keer zoveel voor hun autoverzekering! Veel studenten die een verzekering af willen sluiten kiezen er dan ook voor om hun auto op één van hun ouders naam te zetten. De vader of moeder wordt dan aangewezen als hoofdbestuurder. De kosten zijn dan wel lager, maar officieel gezien is dit fraude. Daarnaast bouw je op deze wijze ook geen schadevrije jaren op, iets wat je al snel veel geld kan schelen op je studenten autoverzekering.

Goedkope studenten autoverzekering afsluiten

Als je student bent en op zoek bent naar een goedkope autoverzekering is het raadzaam om gebruik te maken van verschillende vergelijkingswebsites. Op deze manier kun je er vaak de goedkoopste verzekeringen uithalen. Let er wel op dat je niet alleen naar de prijs van de autoverzekering kijkt, maar ook de polis goed bestudeert! Het kan namelijk zijn dat de ene verzekering een veel lagere dekking biedt dan de andere.

Vergeet ook niet om ook een inzittendenverzekering af te sluiten. Dit kost enkele euro’s per maand extra, maar het vergoedt wel alle schade aan iedereen die in de auto zit als er wat gebeurt. Je zult het je zelf namelijk nooit vergeven als er iets met medestudenten gebeurt in jouw auto terwijl je daar niet voor verzekerd bent!