Autoverzekering vergelijken zonder kenteken

Een autoverzekering vergelijken zonder kentekenen is mogelijk, alleen dient u dan wel zelf enkele gegevens van de auto in te geven alvorens u een vergelijking te zien krijgt met autoverzekeringen die voor uw auto geschikt zijn. Wel is het natuurlijk zo dat vergelijken op basis van een kenteken veel makkelijker is.

Kenteken is nog niet bekend

Het kan zeker interessant zijn om voordat u uw nieuwe auto gaat kopen alvast uit te kijken naar een geschikte autoverzekering zodat u een beetje weet wat het verzekeren van uw nieuwe auto ongeveer gaat kosten. Wanneer u een nieuwe auto gaat kopen en u weet nog geen kenteken van de auto, bijvoorbeeld omdat de auto nog gefabriceerd moet worden, dan kunt u toch autoverzekeringen vergelijken. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat u een bepaald type auto hebt zien rijden of in een magazine hebt zien staan en u wilt graag weten wat een verzekering voor dat type auto kost. U hebt wel enkele gegevens nodig zoals het merk, model en transmissiesoort van de auto waar u een autoverzekering voor wilt vergelijken.

Direct autoverzekeringen in beeld

Er zijn vergelijkingssites waarbij u direct een rijtje met autoverzekeringen in beeld te zien krijgt. Dit is geen nauwkeurige vergelijking in zoverre dat deze niet is afgestemd op de auto die u wilt kopen. Dit standaard overzicht is er slechts om u een eerste indruk te geven wat de gemiddelde premies van de verschillende verzekeraars zijn. Bij een vergelijker kunt u vaak wel diverse gegevens ingeven zoals uw geboortedatum, postcode, schadevrije jaren, soort dekking (WA, WA+ of all risk) en aantal kilometers per jaar dat u verwacht te rijden met uw auto. Hierna is het een kwestie van op de ‘bereken button’ te klikken en u krijgt autoverzekeringen te zien gesorteerd op bijvoorbeeld de premie per maand.

Vergelijken autoverzekering kost weinig tijd en bespaart geld

Binnen slechts enkele minuten hebt u met het vergelijken van autoverzekeringen direct een duidelijk overzicht met autoverzekeringen die voor
uw (nieuwe) auto geschikt zijn om af te sluiten. Het vergelijken kost weinig tijd via een vergelijkingssite, dit in tegenstelling tot wanneer
u alle websites van verzekeraars afgaat en alle premies opschrijft en zelf een vergelijking maakt. Door gebruik te maken van een vergelijkingssite kunt u best wel wat geld
besparen, omdat u snel door kunt klikken naar de voordeligste autoverzekering. En er is nog een belangrijk voordeel: een vergelijkingssite laat u altijd up-to-date premies zien van autoverzekeraars. Wanneer u zelf alle websites van verzekeraars afgaat en u sluit pas na enkele dagen, weken of maanden een autoverzekering af dan is de kans groot dat uw eigen gemaakte vergelijking van autopremies niet meer up-to-date is en u loopt dan het risico alsnog een te dure autoverzekering af te sluiten.

Ieder jaar even opnieuw vergelijken

Heeft u een autoverzekering afgesloten? Het is raadzaam om ieder jaar de premie te toetsen aan de actuele premies van andere autoverzekeraars. Het kan heel goed zijn dat u toch weer een goedkopere autoverzekering kunt vinden bij een andere autoverzekeraar. Mocht u geen goedkopere autoverzekering kunnen vinden dan weet u in ieder geval dat u niet teveel betaalt voor uw huidige verzekering, het berekenen is daarmee niet voor niets geweest. Wanneer u wel een goedkopere autoverzekering hebt kunnen vinden na opnieuw een vergelijking gemaakt te hebben kan het soms lonen om even contact met uw huidige autoverzekeraar op te nemen om te zeggen dat u erover denkt om over te stappen naar een andere verzekeraar. Het wil dan weleens zo zijn dat een autoverzekeraar u een aantrekkelijke aanbieding doet voor een autoverzekering om u als klant binnenboord te houden. Mocht dat niet het geval zijn denk dan zeker eens na om echt over te stappen. Let wel even goed op de opzegvoorwaarden van uw autoverzekering wanneer u daadwerkelijk besluit om over te stappen.

Autoverzekering berekenen en afsluiten

Het berekenen van een autoverzekering gaat eenvoudig door het maken van een premieberekening. Deze berekening gaat op basis van informatie die u ingeeft tijdens het vergelijken van autoverzekeringen. De premie wordt namelijk berekend op basis van gegevens zoals uw leeftijd, postcode, schadevrije jaren en type autoverzekering dat u wilt afsluiten. Na de premieberekening krijgt u direct de verschillende autoverzekeringen te zien met daarbij een bepaald premiebedrag. Het is dan nog een kwestie van doorklikken naar de autoverzekering van uw keuze om deze verzekering af te sluiten. Heeft u al een autoverzekering en wilt u overstappen? Let dan even op het volgende: Het is niet verstandig om een autoverzekering voortijdig te ontbinden, u kunt dan namelijk te maken krijgen met een opzegboete. Vaak is het ├╝berhaupt niet mogelijk om een autoverzekering te ontbinden zonder de opzegvoorwaarden in acht te nemen. Het beste kunt u gewoon even wachten tot het mogelijk is uw huidige autoverzekering op te zeggen alvorens u definitief overstapt. Of u nu overstapt of een nieuwe autoverzekering afsluit, er geldt altijd een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kunt u altijd de verzekering annuleren.