Autoverzekering op Zaterdag afsluiten

Veel mensen zijn zoeken naar een mogelijkheid om op zaterdag een auto te verzekeren, dit kan zijn omdat ze een auto kopen op zaterdag en die direct naar huis willen rijden. Voordat je naar huis kan rijden in je nieuwe aanwinst moet je er zeker van zijn dat deze is verzekerd. Je kan op onze website de goedkoopste autoverzekering premie berekenen voor je auto op basis van het kenteken, ook op zaterdag!

Direct verzekerd in het weekend

Op het moment dat u een berekening heeft gedaan voor uw auto, kunt u deze direct online verzekeren bij de betreffende verzekeraar. U hoeft alleen maar door te klikken naar de goedkoopste autoverzekering en vervolgens uw gegevens invullen en klaar. U krijgt na dit proces automatisch het tijdelijke polisblad in uw email en u bent direct verzekerd. Op het moment dat u het tijdelijke polisblad hebt ontvangen kunt u direct rijden met de auto. Uw auto is dan tijdelijk verzekerd. Om hiervan zeker te zijn adviseren wij even de het tijdelijke polisblad te lezen nadat u de autoverzekering hebt afgesloten.

WA verzekering op zaterdag

Op het moment dat u de auto WA heeft verzekerd kunt u dit later altijd nog wijzigen naar allrisk dekking. Dit is eigenlijk altijd mogelijk bij elke verzekeraar. Teveel betalen voor uw premie voor de autoverzekering wil natuurlijk niemand, er zijn een aantal factoren waardoor de hoogte van de premie wordt bepaald. In sommige gevallen kunt u ook een korting krijgen op uw autoverzekering aan de hand van schade vrije jaren.

Postcode van invloed op de hoogte van de premie
Iemand die in Amsterdam woont moet meer voor zijn of har autoverzekering betalen dan iemand die ergens in een dorpje woont. De premies verschillenen doordat de een meer risico loopt dan de ander. Het is in Amsterdam veel drukker en dus meer kans op schade/ claims bij de verzekeraar. Doordat de kansen groter zijn dan iemand die in een klein dorp woont.

Aantal schade vrije jaren
Ook het aantal schade vrije jaren is een factor die meespeelt in de hoogte van de premie. Dit heeft een beetje dezelfde reden als bij de postcode. Op het moment dat iemand een autoverzekering wilt afsluiten met weinig schade vrije jaren is een extra risico voor de verzekeraar. Op het moment dat iemand veel schade vrije jaren heeft maakt over het algemeen weinig brokken en schades, hier kan de verzekeraar dus lekker op verdienen en bied hem of haar een korting aan op de autoverzekering premie.

Korting voor jongeren
Op het moment dat je net je rijbewijs hebt gehaald krijg je een punten rijbewijs. Op dit rijbewijs eb je 3 punten, als je 3 zware verkeersovertredingen maakt, moet je opnieuw  voor je examen. Het is gebleken dat jongeren een risicogroep zijn in het verkeer en hierdoor hebben ze het punten systeem ingevoerd.

Doordat jongeren een risico groep zijn in het verkeer zijn de autoverzekering premies ook hoger voor jongeren die een autoverzekering willen afsluiten. Dit komt puur doordat beginnende bestuurders vaker schade rijden dan ervaren bestuurders.

Auto met veel vermogen
Op het moment dat je beginnend bestuurder bent en een snelle auto met veel vermogen wilt verzekeren moet je rekening houden met een extra hoge premie of in sommige gevallen zal het niet mogelijk zijn om een autoverzekering af te sluiten. Dit komt puur door de hoge risico’s die het met zich meebrengt. Een korting op je autoverzekering kun je wel vergeten op het moment dat je beginnend bestuurder bent.