Autoverzekering dagelijks opzegbaar, bestaat dat?

Een autoverzekering die dagelijks opzegbaar is, bestaat dat eigenlijk wel? Ja, er zijn autoverzekeringen die geen opzegtermijn kennen. Dat betekent dat deze direct beëindigd kunnen worden. Bij dit type autoverzekering geldt dat wanneer u wilt opzeggen uw autoverzekering zal worden beëindigd op de dag dat u de bij de autoverzekeraar kenbaar maakt dat u deze wilt opzeggen. Verzekeraars die een dagelijks opzegbare autoverzekering aanbieden geven klanten daarnaast de mogelijkheid om een datum in de toekomst te kiezen en/of de verzekering mag vanaf de eerste dag dat u bij een verzekeraar een autoverzekering hebt afgesloten opgezegd worden.

14 dagen bedenktijd

Wanneer u een autoverzekering afsluit geldt er altijd een bedenktijd van 14 dagen, dit wordt de polisbedenktijd genoemd. Dit geldt voor alle soorten autoverzekeringen. Binnen deze 14 dagen mag u zonder opgave van reden de verzekering annuleren. Deze bedenktijd is er om u als consument te beschermen. De 14 dagen bedenktijd gaat in op het moment dat u de verzekeringspolis van uw autoverzekering ontvangt. Het is per verzekeraar verschillend op welke manier de polis wordt toegestuurd, dit kan per post of digitaal per e-mail zijn. Wanneer u netjes binnen de bedenktijd uw autoverzekering opzegt hoeft u niets te betalen aan de verzekeraar. Dat betekent tevens dat u in deze bedenktijd nooit verzekerd bent geweest. Dat houdt dus ook in dat wanneer u schade hebt gereden binnen de bedenktijd uw verzekeraar deze niet hoeft te vergoeden.

Het opzeggen van een autoverzekering is de laatste jaren gelukkig een stuk makkelijker geworden. Steeds meer verzekeraars bieden een maandelijks of dagelijks opzegbare autoverzekering aan. Dat is ideaal, want u zit in dat geval als klant niet vast aan een vervelend jaarcontract. Uw autoverzekering opzeggen kan u veel geld besparen mits u na het opzeggen direct opzoek gaat naar een voordeligere autoverzekering via een vergelijkingssite. Op een vergelijkingssite kunt u namelijk heel snel zien bij welke verzekeraar u voordeliger uit bent. Een nieuwe autoverzekering afsluiten via een vergelijkingssite is snel gedaan en kan u direct een hoop geld schelen. Het vergelijken van autoverzekeringen is daarom een echte aanrader.

Dagelijks opzegbaar na 1 verzekeringsjaar

Bij de meeste autoverzekeraars geldt dat een autoverzekering na 1 verzekeringsjaar dagelijks opzegbaar is met een opzegtermijn van één maand. De opzegtermijn is per eerstkomende maandelijkse beëindigingsdatum. Zoals eerder aangegeven zijn er steeds meer verzekeraars waarbij de autoverzekering maandelijks of dagelijks opzegbaar is. Indien een autoverzekering dagelijks opzegbaar is kan deze iedere dag opgezegd worden. Dat kan heel aantrekkelijk zijn, omdat u zodoende een heel jaar lang de premies scherp in de gaten kunt houden via een vergelijkingssite en zodra u ziet dat een vergelijkbare autoverzekering bij een andere verzekeraar scherper geprijsd is kunt u direct overstappen! Laat uw nieuwe verzekering altijd ingaan op de laatste dag van uw huidige autoverzekering. Zo weet u zeker dat u altijd verzekerd bent. Een dag te laat kan al desastreus zijn, omdat zodra u in een auto stapt zonder verzekering u strafbaar bent. Onverzekerd rondrijden is erg dom en kan helemaal ernstige gevolgen voor u hebben wanneer u schade rijdt.

Dagelijks opzegbare autoverzekeringen wat lastiger te vergelijken

Wanneer u autoverzekeringen gaat vergelijken op een vergelijkingssite zult u merken dat u niet kunt aangeven dat u specifiek opzoek bent naar een dagelijks opzegbare autoverzekering. Wat u het beste kunt doen is een normale vergelijking maken van autoverzekeringen, doorklikken naar autoverzekeraars die u de beste verzekering tegen een aantrekkelijke premie kunnen aanbieden en kijk vervolgens goed naar de opzegvoorwaarden. Autoverzekeraars waarbij de autoverzekering dagelijks opzegbaar is zullen vrijwel altijd bij het rijtje voordelen of belangrijkste eigenschappen vermelden of de verzekering dagelijks opzegbaar is, dit is immers best een unieke eigenschap van een autoverzekering die niet bij alle autoverzekeraars gevonden kan worden. Wanneer het niet helemaal duidelijk is of een autoverzekering dagelijks opzegbaar is kunt u het beste even contact opnemen met een verzekeraar. Een medewerker van de klantenservice kan u snel vertellen wat de exacte opzegvoorwaarden zijn. Noteer alle verzekeraars waarbij het mogelijk is om een dagelijks opzegbare autoverzekering af te sluiten en kijk vervolgens opnieuw naar de vergelijkingslijst met verzekeraars. Nu kunt u wel een juiste keuze maken wanneer u opzoek bent naar een verzekering voor uw auto die dagelijks opgezegd kan worden en een voordelige premie kent.

Voorbeelden verzekeraars met dagelijks opzegbare autoverzekering

Voorbeelden van autoverzekeraars waarbij het mogelijk is om dagelijks op te zeggen zonder dat u te maken hebt met een opzegtermijn zijn: Zelf.nl, ANWB, inshared, AllSecur, Ditzo, Nationale Nederlanden en verzekeruzelf.nl. Controleer wel even goed wat de exacte voorwaarden zijn van de autoverzekering met betrekking tot dagelijks opzeggen. Er zijn immers altijd bepaalde omstandigheden die voorkomen dat de autoverzekering zo maar opgezegd kan worden bijvoorbeeld wanneer uw auto gestolen wordt, u verkoopt uw auto of bij totaal verlies.

Opzegging autoverzekering altijd schriftelijk laten bevestigen

Of u nu een autoverzekering afsluit die jaarlijks, maandelijks of dagelijks opzegbaar is. Vraag aan de verzekeraar altijd om de opzegging van uw autoverzekering schriftelijk te bevestigen. Dit kan een hoop gedoe achteraf schelen. Wanneer u verzekerd wilt blijven met uw auto, dient u ervoor te zorgen dat uw nieuwe autoverzekering ingaat op de laatste dag van uw huidige autoverzekering. Verder is het erg slim om altijd autoverzekeringen te vergelijken alvorens u een nieuwe autoverzekering afsluit. Ook wanneer u een nieuwe dagelijks opzegbare autoverzekering wilt afsluiten.