Aanvullende zorgverzekering 2020

Een aanvullende zorgverzekering is een extra verzekeringsmodule die je kan toevoegen naast je reguliere studenten zorgerzekering. Dit omdat een zorgverzekering standaard niet alles vergoed. Als je het komende jaar, specifieke, kosten verwacht dan kan het interessant zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Een aantal voorbeelden van aanvullingen op de zorgverzekering zijn een tandartsverzekering, alternatieve therapie of een sportverzekering. Je kan je niet per definitie voor alle aanvullende verzekeringen aanmelden. Er is sprake van medische acceptatie. Zorgverzekeraars hebben hierbij het recht om pati├źnten te weigeren. Stel dat jij altijd een heel slecht gebit hebt, kan je niet in alle gevallen eerder een tandartsverzekering gehad hebben een 4 sterren verzekering afsluiten. Vaak wordt hierbij naar een verklaring gevraagd.

De tandartsverzekering is 1 van de meest gebruikte aanvullende verzekeringen. Deze verzekering dekt vaak de dubbele vergoeding van de kosten ervan. Als voorbeeld: premies van 10 euro per maand geven vaak een dekking van 250 euro per jaar. Check goed of dit wel interessant voor jouw situatie is.

Als je weet dat je kinderen in de toekomst een beugel nodig hebben kan een orthodontie verzekering handig zijn. Een aanvullende verzekering tot 18 jaar kan je helpen. Het is wel erg belangrijk om alle voorwaarden van de orthodontie verzekering te letten. Sommige verzekeraars rekenen een wachttijd voordat je gebruik kan maken van orthodontie. Je kan dan in het eerste jaar nog niet claimen van je zorgverzekering.

Tenslotte is het goed om te bedenken of je echt een aanvullende verzekering nodig hebt. Als je volledig gezond bent en nooit zorg nodig hebt is het vaak overbodig. Je kan uiteraard incidenteel kosten maken maar het is ook goed om het over een lange(re) termijn te bekijken. Heb je in 3 jaar tijd 1x grote kosten aan je gebit dan kan het nog steeds voordeliger zijn om dit gewoon van je eigen (spaar) geld te betalen.